27 Temmuz 2013 18:58

'Sokakta hamile kadınlar yerine katiller mi gezsin?'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu aktivistleri, TRT 1 de konuk olduğu iftar programında hamile kadınlara dair sarf ettiği sözler nedeniyle tepki gösterdikleri Ömer Tuğrul İnançer hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi. Kadınlar, İnançer'e "Hamile kadınlar yerine sokakta kadın katilleri mi ellerini kollarını sallayıp, gezsi

'Sokakta hamile kadınlar yerine katiller mi gezsin?'
Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu aktivistleri, TRT 1'in iftar programına konuk olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer'in, "Hamile kadınların sokakta gezmeleri terbiyesizliktir" şeklindeki söylemlerini Güven Park'ta yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. "AKP'nin kadın düşmanlığına karşı direnhamile", "Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin" pankartların açıldığı eylemde, "Kadın cinayetlerini durduracağız", "AKP elini bedenimizden çek" sloganları atıldı. "İnançer hakkında yasal işlem başlatılsın, Başbakan bu açıklamayı kınamalıdır, TRT kadınlardan özür dilemelidir", "Kadın düşmanı İnançer'e soruyoruz: Hamile kadın sokakta gezmesin ama kadın katilleri ellerini kollarını sallayıp gezsin mi? Bu nasıl adalet?" dövizlerinin açıldığı açıklamada, katledilen kadınların fotoğrafları taşındı. 14 Şubat'ta katledilen Gönül Dilekçi'nin yeğeni halasının devletin gözü önünde katledildiğini ifade ederek, en başta devletin hesap vermesi gerektiğini söyledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Temsilcisi Elif Aydın ise, en son Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "Kadınlar kürtaj mı olmak istiyor, hamile mi kalmak istiyor" şeklindeki sözlerine sert tepki göstererek, AKP'nin "terbiyesizliğin sınırlarını" çoktan aştığını kaydetti.

'KADINLAR CİNAYET İÇİN AÇIK HEDEF HALİNE GETİRİLİYOR'

Konuşmaların ardından Özlem Sevinçli tarafından açıklama yapıldı. Sevinçli, hamile kadınlara sokağa çıkmayı yasaklayanlara ve kadınlara "susup evde oturun" diyenlere karşı sokaklara çıktıklarını dile getirdi. AKP'nin kadın düşmanı söylemlerine hiç ara vermeden devam ettiğini belirten Sevinçli, sadece 17 Temmuz günü 4 kadının katledildiğini hatırlattı. Bu durumun sorumlusunun şiddeti meşrulaştıran devlet olduğunu ifade eden Sevinçli, "Artan kadın cinayetleri karşısında devlet kadının korunmasıyla ilgili olan 6284 Sayılı Yasa'yı uygulamaktan neden hala imtina ediyor? Devletin kanalı TRT'de söylenenler AKP'nin tutarsızlığını bir kez daha gün yüzüne çıkarttı. Kadınları sokakta yürüdüğü için terbiyesiz ilan eden bu söylemler, kadınları cinayet için açık hedef haline getirmektedir" dedi. Temmuz ayında Zübeyde Ediz, Halime Çalışkan, Ayşe Çelebi, Dora Özer, Muazzez Mutlu, Gülşah Özdemiroğlu, Hülya Ürün, Songül Yılmaz, Fatma Okumuş ve Makbule Güneşer'in katledildiğini ifade eden Sevinçli, "Bizler görevlerini yerine getirmeyen hükümete sesleniyoruz: Kadın katillerine caydırıcı cezalar verilene kadar, etkin koruma sağlanıncaya kadar adalet mücadelemizde sizin karşınızda olacağız" dedi.

Açıklama, "Kadın cinayetlerini durduracağız" sloganı ile sona erdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Her mahallede grev çadırı var

SONRAKİ HABER

Arazide çıkan yangında arı kovanları yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...