27 Temmuz 2013 17:22

Sokak lambalarına kısıtlama getiriliyor

Genel aydınlatma kapsamındaki kamuya ait, halkın ücretsiz kullanımına açık park, bahçe,yürüyüş yolu ve tarihi yerlerdeki aydınlatma tesislerinde enerji kısıtlamasına gidiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ının resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınladığı yönetmeliğe göre bu tip, halka açık yerler

Sokak lambalarına kısıtlama getiriliyor
Paylaş

Genel aydınlatma kapsamındaki kamuya ait, halkın ücretsiz kullanımına açık park, bahçe,yürüyüş yolu ve tarihi yerlerdeki aydınlatma tesislerinde enerji kısıtlamasına gidiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ının resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınladığı yönetmeliğe göre bu tip, halka açık yerlerin aydınlatma düzeyleri gece 02.00’den sonra %50 azaltılacak. TEDAŞ kurumsal internet sitesinde genel aydınlatma uygulamasına ilişkin vatandaşın ihbar, şikayet ve önerilerinin iletilmesine olanak sağlayan düzenlemeyi yapacak. Genel Aydınlatma yönetmeliğine göre; mevcut aydınlatma tesisleri ve yeni yapılacak tesislerde aydınlatma düzeyleri saat 02:00’den sonra yüzde elli oranında düşürülecek. Enerji tasarrufunun amaçlandığı söylenen uygulamada direk dikilmesi uygun olmayan bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan ve yaya geçitlerinde aydınlatma komisyonunun uygun bulduğu koşullarda aydınlatma tipi belirlenecek.

Halkın ücretsiz kullanımına açık ve ticari faaliyette bulunulmayan kamuya ait park, bahçe, tarihi ve ören yerleri gibi halka açık yerlerin aydınlatmaları ile trafik sinyalizasyonu genel aydınlatma kapsamında değerlendirilecek ve enerji giderleri genel aydınlatma kapsamında ödenecek. Ticari, reklam, ilan ve benzeri amaçlı panoların aydınlatmaları ile dekoratif aydınlatmalar için harcanan enerji genel aydınlatma kapsamında değerlendirilmeyecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurnazlıkla barış süreci yürümez

SONRAKİ HABER

Kitap ne içindir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...