26 Temmuz 2013 22:58

Çayan’ın katilleri ağır cezada

YALOVA’da kavganın ortasında kalan ve polisin sıktığı biber gazı nedeniyle komaya girerek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren astım ve panik atak hastası 31 yaşındaki Çayan Birben’in ölümüne ilişkin dört polis memuru hakkında yürütülen soruşturmada, dosya ‘silahla kasten yaralama sonucunda ölüme sebe

Çayan’ın katilleri ağır cezada
Paylaş
Gençağa Karafazlı

Rize’de eşi Yücel ve kızı Özge ile birlikte yaşayan baba Ahmet Birben, dosyanın ağır cezaya gitmesinden dolayı mutlu olduklarını ve sonucu takip ederek bekleyeceklerini söyledi. Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in ‘biber gazı doğaldır’ sözünü hatırlatan Birben, şunları söyledi: “Madem bu doğaldır o zaman niye tıraştan sonra parfüm yerine kendine sıkmıyor. Halen ‘biber gazı doğaldır’ diyorlar. İdris Naim Şahin’i görevden aldılar daha beteri geldi. Bu ülkeyi nasıl yönetiyorlar anlamıyorum. Bu devran bir gün dönecek ve herkes hesap verecek. Bizim ömrümüz yeterse biz de görürüz ve seviniriz. Benim bir oğlum vardı öldü, ben istiyorum ki Allah başta olanlara da böyle evlat acısı versin”
Her gün ağladığını ve acılarının devam ettiğini anlatan anne Yücel Birben ise şunları ifade etti: “Ben oğlumun odasını donatmış gelecek diye bekliyorum. Benim başka oğlum yoktu, tek oğlumdu. Yola çıktığımda yürüyenlere ‘benim oğluma benziyorlar mı’ diye bakıyorum. Bir gün oğlumun hakkı ortaya çıkarsa ben mezarına gidip ‘oğlum hakkın bulundu’ diye anlatacağım. Benim oğlumun mezarının üzerinde otlar bitti, Adli Tıp kararı yeni çıktı. İnşallah sorumlulardan bir gün hesap sorulur ve ben de oğlumun mutlu olduğunu görürüm. Tek dileğim oğlumun hakkının ortaya çıkarılmasıdır. Benim oğlum biber gazından öldü, başka gençler ölmesin yazıktır, günahtır.” (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayata dönüş köprüsünü yıkmayın

SONRAKİ HABER

Gezi’den Munzur’a direniş büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...