27 Temmuz 2013 12:27

'Her yer dilemiş'

Gezi Parkı direnişini bir de çocukların gözüyle görmek ister misiniz? Direnişe anne ve babalarının yanında katılan çocukların oyunları, resimleri artık direniş kokuyor.Halkevlerinin yaz aylarında açtığı ücretsiz derslerde eğitim gören çocuklar, resim, heykel gibi çalışmalarını sergiledi. Güvenpark’t

'Her yer dilemiş'
Paylaş
Birkan Bulut

Halkevlerinin yaz aylarında açtığı ücretsiz derslerde eğitim gören çocuklar, resim, heykel gibi çalışmalarını sergiledi. Güvenpark’ta yapılan etkinlikte resimlerini, oyuncaklarını, boyalı yumurtalarını ve taşlarını açtıkları standlarda seyre sunan çocuklar, çaldıkları müzik aletleriyle de doyasıya eğlendi.

BUGÜN SOKAK ÇOCUKLARIN

Çocukların şenlik için hazırladığı bir pankartları da vardı. Pankartta rengarenk harflerle “Bugün sokak çocukların” yazıyordu.  Şenlikte en çok dikkat çeken ise çocukların çizdiği resimler oldu. Resimlerin birçoğunda polis şiddetini görmek mümkün. Su sıkan TOMA’lar ve kollarını açmış siyah elbiseli kadın, akreplerden her tarafa gaz bombaları saçan polisler çocukların resimlerinde yerini almış. Çocukların çizdiği resimlerde polisler hariç herkes gülümsüyor. Hepsinin ellerinde rengarenk dövizler ve balonlar var. 2000 kuşağının çocukları, direnişin sembolü olan sloganı ise biraz değiştirerek söylüyor: “Her yer Taksim, her yer dilemiş”. Direniş boyunca polis şiddetini meşrulaştırmak için söylenen bir söz oldu hep: “Ellerinde taş vardı.” İktidarın ve merkez medyanın dilinden düşmeyen bu söze en güzel cevap çocuklardan geldi. Rengarenk resimlerinde kara figür olan polisleri çizen çocuklar, taşları da boyadılar. Kırmızı, mavi, yeşil, sarı, mor, beyaz... (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Somali’ye daha hızlı ulaşıyor

SONRAKİ HABER

Öğretmenler atansın, intiharlar son bulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...