26 Temmuz 2013 22:39

Somali’ye daha hızlı ulaşıyor

Kızılay Kurumunun hemen yanı başında boş bir arsada yaşanan ve ‘Somali’yi gördü, dibindekini görmedi’ başlığıyla duyurduğumuz aile dramı karşısında ‘ilgileneceğiz’ diyen Kızılay 5 gündür adım atmadı.Ev kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden kovulan ve sokakta yaşayan Varmazoğlu ailesinin ş

Somali’ye daha hızlı ulaşıyor
Paylaş
Vedat Yalvaç

Ev kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden kovulan ve sokakta yaşayan Varmazoğlu ailesinin şimdiye kadar tek destek başka bir yoksul aileden geldi.
Yardıma koşan aile, tedavi gören bir anne ve ciğerlerinde kitle bulunan bir baba ve iki tane engelli çocuğun bulunduğu Yalçın ailesi…
Baba İhsan Yalçın’ın evdeki kuru bakliyatları ve kıyafetleri çantaya koyup getirmesi ‘Yoksulun halinden yoksul anlar’ sözünü hatırlattı.

GELEN YARDIMI PAYLAŞMIŞ

Aileyi ziyaret eden İhsan Yalçın, “Millet bize yardım getiriyor, biz de bize gelen yardımların bir kısmını ihtiyacı olan bu aileye getirdik.
Keşke elimden daha fazlası gelse” diyor.
 “Türk’ü, Kürt’ü, Çingene’si, hepimiz kardeşiz” diyen Yalçın, insanların arasında paylaşım olması gerekiyor. İstanbul’da günde 3 milyon ekmek çöpe gidiyor. Eğer paylaşmayı öğrenirsek kimse aç kalmaz” diyor.
Bu ailenin durumunu görünce ciğerlerindeki rahatsızlığı unuttuğunu belirten İhsan Yalçın, “Ben hasta halim, engelli 2 çocuk, tedavi gören bir eşle bu yardımı yapabiliyorsam, Dilovası’da yüzlerce kişi bu yardımı yapabilir” diyor.
Sokakta yaşamak zorunda kalan ve Yalçın ailesinin verdiği destek karşısında mutluluğu ve minnettarlığı gözlerinden okunan Varmazoğlu ailesinin babası Süleyman Varmazoğlu, bugüne kadar Yalçın ailesinin dışında kimsenin destek ve dayanışmak için ziyarette bulunmadığını hatırlattı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

5.PEN Ural Altay Konferansı Kırgızistan’da gerçekleştirildi

SONRAKİ HABER

'Her yer dilemiş'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...