17 Mayıs 2011 11:09

Tarla Kuşuydu Juliet Frankfurt’ta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, TC Frankfurt Baskonsolosluğu ve Langen Belediyesinin desteğiyle “Tiyatro Frankfurt”un düzenlediği “Frankfurt Türk Tiyatro Günleri” projesi kapsamında Ephraim Kishon’un yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği Tarla Kuşuydu Juliet adlı oyunla seyircilerin karşısına &ccedi

Tarla Kuşuydu Juliet Frankfurt’ta
Paylaş

Tarla Kuşuydu Juliet, bugün Frankfurt Langen Stadtthetar Tiyatrosunda, saat 20.00’de sahnelenecek.

Tarla Kuşuydu Juliet’te, Shakespeare’in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon’un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. İntiharın eşiğinden döndükten sonra evlenip bir de çocuk sahibi olan “kıdemli aşıklar” kimsenin öngöremediği bir hayatı sürdürürler. Bu dünyanın yaratıcısı Shakespeare mezarında ters döner ve olaylara müdahale etmek üzere eve gelir.

Ephraim Kishon’un yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği oyunun müziği Poldi Schatzmann imzasını taşıyor. Çevirisini Hale Kuntay’ın, dramaturgluğunu Sinem Özlek’in, sahne tasarımı ve illüstrasyonlarını Gamze Kuş’un, kostüm tasarımını Duygu Türkekul’un, ışık tasarımını Murat İşçi’nin, koreografisini Senem Oluz’un, müzik düzenlemesini ise Murat Bavli’nin yaptığı Tarla Kuşuydu Juliet’te; Engin Alkan, Sevinç Erbulak, Çağlar Çorumlu ve Murat Bavli rol alıyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazarımız Akmen’e Cüneyt Gökçer Ödülü

SONRAKİ HABER

Suriye’de polis öğrencilere saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...