26 Temmuz 2013 20:23

YPG: Aktif savunma durumuna geçtik

YPG Genel Komutanlığı El Kaide ile yaşanan şiddetli çatışmaların son iki günlük bilançosunu açıklayarak, saldırılara karşı öz savunma durumundan, aktif savunma durumuna geçtiklerini duyurdu.YPG Genel Komutanlığı, El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi çetecileri ile yaşanan çatışmalara ilişkin bilanço a&c

YPG: Aktif savunma durumuna geçtik
Paylaş

YPG Genel Komutanlığı El Kaide ile yaşanan şiddetli çatışmaların son iki günlük bilançosunu açıklayarak, saldırılara karşı öz savunma durumundan, aktif savunma durumuna geçtiklerini duyurdu.

YPG Genel Komutanlığı, El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi çetecileri ile yaşanan çatışmalara ilişkin bilanço açıkladı. Açıklamada, Til Ebyad, Serêkaniye ve Çelaxa alanlarında El Kaide'ye bağlı silahlı gruplarla girilen çatışmaların son iki günlük bilançosunu açıkladı. Açıklamada, 3 YPG savaşçısı yaşamını yitirdiği, 77 çete üyesinin öldürüldü, çok sayıda çetecinin yaralandı, 2 çete üyesi ise esir alındığı belirtildi. Açıklamada El-Nusra Cephesi çetelerinin saldırılarının Kobanê, Tirbespiye, Rimelan, Koçerat, Çelaxa ve Derike'de yoğunlaştırdığı belirtilirken, bu çeteci grupların Kürt bölgelerini ele geçirmeye çalıştıkları ifade edildi. Açıklamada, YPG güçlerinin saldırılara cevap vererek, El Kaide bağlantılı grupları püskürttüğü kaydedildi. YPG Komutanlığı, bu duyurunun yapıldığı sıralarda da çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Açıklamada çetelerin YPG güçleri karşısında büyük kayıplar verdiği bildirilerek şöyle denildi: "Cephet El Nusra'ya bağlı silahlı grupların Til Ebyad'a bağlı Kendal köyüne yönelik saldırıları YPG tarafından püskürtülerek 50 çete üyesi öldürülmüş 2 çete üyesi esir alınmıştır. Bu çatışmalarda iki uçak savar ve onları taşıyan araçlar ile çeteleri taşıyan bir araç imha edilmiş, 2 uçak savar aracı, farklı biçimlerde kullanılan 8 araç ve çok sayıda kaleşnikov ile suikast silahı karnas ele geçirilmiştir." Girkê Legê, Çalaxa, Remelan ve Irak sınırı yakınındaki Til Koçer'de yaşanan çatışmalar hakkında da bilgi verilen açıklamada, Perşembe akşam saatlerinde Rimelan yakınlarındaki Cinebiye ve Yusufiye köyleri yakınında uluslararası karayoluna çıkmaya çalışırken YPG güçlerinin direnişiyle karşılaştığını belirtti. Burada çıkan çatışmaların sabaha kadar devam ettiği belirtilirken, çete grupların arkalarında 15 ölü bırakarak geri çekilmek zorunda kaldığı vurgulandı. Yine açıklamaya göre; Silahlı gruplar aynı gece uluslararası karayolu üzerindeki Til Elo'ya yakın Tehune bölgesinden Kürtlerin yaşadığı yerleşim yerlerine geçmeye çalışırken YPG güçlerinin direnişiyle karşılaştı. YPG, burada yaşanan şiddetli çatışmalarda 10 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi. Serêkaneyê'deki çatışmalara ilişkinde bilgi verilen açıklamada, 25 Temmuz Perşembe günü Esfer, Necar bölgesinde yaşanan çatışmalarda 2 çete üyesinin öldürüldüğü duyurdu.

'YENİLGİNİN İNTİKAMINI SİVİLLERDEN ALIYORLAR'

Açıklamada, başta El Nusra Cephesi olmak üzere çeteci grupların bölgedeki uygulamalarına dikkat çekilerek şöyle denildi: "Bu çatışma ve saldırılardan bir kez daha anlaşılmıştır ki El Nusra Cephesi'nin insan hakları ve savaş hukuku ile bir alakaları yoktur. Sivil yurttaşlarımıza saldırıyor, evlerini talan ediyorlar. Böylece Kürtleri yerinden ederek bölgeyi sivillerden temizlemek istiyorlar. Uygulamaları yenilgilerine işaret ediyor. Askeri güçlerimiz karşısında büyük darbe yiyince intikamını sivillerden almaya kalkışıyorlar." Açıklamada, YPG Genel Komutanlığı, güçlerinin bundan böyle saldırılara yönelik eylemlerini artırarak öz savunma durumundan aktif savunma durumuna geçtiğini duyurdu. Açıklamada, "Batı Kürdistan"ın her yönüyle savunulduğu belirterek, "Batı Kürdistan'ın bu hassas süreçte öz savunmasını öz yönetime dönüştürmekte" olduğunu kaydetti. Açıklamada, "Bu yüzden uluslararası güçlerin ve onların yerli çetelerinin saldırılarına uğruyoruz. Bu yüzden tüm Kürt gençlerini YPG saflarında topraklarını ve ülkelerini savunmaya çağırıyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB heyeti Gül ile görüştü

SONRAKİ HABER

Nöbet uygulamasına dava açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...