26 Temmuz 2013 20:20

TMMOB heyeti Gül ile görüştü

TMMOB Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve beraberindeki heyet, birliğin yetkilerini kısıtlayan "Torba Yasa"nın iptal edilmesi talebiyle Cumhurbaşkanı Gül ile görüştü. Görüşmede torba yasalar konusunda sıkıntı olduğunu söylediği belirtilen Gül'ün, yasayı Anayasa'ya aykırılık noktasında inceletece

TMMOB heyeti Gül ile görüştü
Paylaş

TMMOB Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve beraberindeki heyet, birliğin yetkilerini kısıtlayan "Torba Yasa"nın iptal edilmesi talebiyle Cumhurbaşkanı Gül ile görüştü. Görüşmede torba yasalar konusunda sıkıntı olduğunu söylediği belirtilen Gül'ün, yasayı Anayasa'ya aykırılık noktasında inceleteceğini söylediğini aktarıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Gezi Parkı eylemlerinde gösterdiği muhalif duruş nedeniyle AKP tarafından Meclis'e getirilip onaylanan "Torba Yasa" ile vize ve onay yetkisi kaldırılan TMMOB Yürütme Kurulu üyeleri, talep ettikleri randevu üzerine Cumhurbaşkanı Gül ile Tarabya Köşkü'nde görüştü. TMMOB Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı görüşme sonrası beraberindeki heyet ile birlikte görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Görüşmenin yararlı geçtiğini anlatan Soğancı, "Torba Yasa"ya gece yarısı konulan bir madde ile TMMOB'un yetkilerinin kısıtlandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşmede konunun detaylarını ve kendileri açısından sorun olan düzenleme konusunda Cumhurbaşkanı'na bilgi verdiklerini anlatan Soğancı, "Yasa Cumhurbaşkanlığı makamının onayına geldi. Biz de randevu talep etmiştik kendilerinden. Olumlu cevap aldık. Görüşmede yönetici arkadaşlarla ilgimizi çeken konu Sayın Cumhurbaşkanı torba yasa mantığının Türkiye'de sıkıntılı bir durumu olduğundan bahsetti. Aynı zamanda Anayasa'ya aykırılık noktasında bunun hassasiyetle 3 maddeyi özel olarak da kendisinin inceleyeceğini söyledi" ifadesini kullandı.

Yasanın onaylanması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak için hazırlık yaptıklarını da aktaran Soğancı, Cumhurbaşkanı'na ayrıcı Anayasa'ya aykırılığını tespit ettikleri 10 maddeyi de ilettiklerini anlattı. Soğancı, yasanın bu haliyle geçmesinin sadece yazılı olarak kalması anlamına geleceğini ve bunun sadece bir metin olacak kalacağını dile getirdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ceylanpınar'a top mermisi düştü: 1 ölü

SONRAKİ HABER

YPG: Aktif savunma durumuna geçtik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...