26 Temmuz 2013 16:32

3 sağlıkçıya daha saldırı

BURSA Tabip Odası, Bursa’da geçtiğimiz hafta bir doktorun 3 sağlık çalışanının hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını duyurdu.Yapılan açıklamada en ciddi saldırının Prof.Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde yaşandığı belirtilen açıklamada, doktor ve hemşirenin hastanın &oum

3 sağlıkçıya daha saldırı
Paylaş

BURSA Tabip Odası, Bursa’da geçtiğimiz hafta bir doktorun 3 sağlık çalışanının hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını duyurdu.
Yapılan açıklamada en ciddi saldırının Prof.Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde yaşandığı belirtilen açıklamada, doktor ve hemşirenin hastanın önce sözlü hakaretine ve hemen ardından da dolabında bulundurduğu bıçakla saldırısına maruz kaldığı belirtildi. “Saldırının hekimlerin ve sağlık çalışanlarının nasıl güç koşullarda, hatta hayatlarını tehlikeye atarak çalışma zorunda kaldıklarını göstermesi bakımından büyük önem taşımaktadır” denilen açıklamada “Saldırılar yaşandıktan sonra cezalandırmaya yönelik bir takım girişimlerin yapılması önemli olmakla birlikte; asıl yapılması gereken şiddete yol açan etmenlerin ortadan kaldırılması olmalıdır. Bu koşullarda özellikle kamu hastanelerinde sağlık hizmeti sunmak giderek daha da zorlaşmaktadır. Yetkilileri ivedi olarak sağlık alanındaki şiddeti önleyecek önlemleri almaya çağırıyoruz” denildi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

İntihara MEB önünde tepki

SONRAKİ HABER

Çağdaş sanatçılar aynı sergide

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...