25 Temmuz 2013 22:35

Hamilelere hakarete karşı "Diren Hamile" eylemi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Meclisi, TRT'de katıldığı programda hamile kadınlara yönelik "Böyle karınla sokakta gezilmez. Ayıptır ayıp" sözlerini sarf eden yazar Ömer Tuğrul İnançer'i ve TRT'yi protesto etmek için "Diren hamile" eylemi düzenledi. Eylemde kadınlar "Hamile hamile dolaşacağız&quo

Hamilelere hakarete karşı
Paylaş

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Meclisi, TRT'de katıldığı "Ramazan Sevinci" programında hamile kadınlara yönelik "Böyle karınla sokakta gezilmez. Ayıptır ayıp" sözlerini sarf eden yazar Ömer Tuğrul İnançer'i ve İnançer'in söylemine "Allah razı olsun" diyen programcıyı protesto etmek amacıyla İstiklal Caddesi'nde "Diren Hamile" eylemi yaptı. İstiklal Caddesi Ağa Cami önünde bir araya gelen kadın ve erkekler karınlarına balon koyarak eylem yaptı. Hamile kadınların da destek verdiği eylemde kadınlar sık sık "Gezine gezine doğuracağız'', ''Kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar'' ve ''Genel ahlak kimin ahlakı'' sloganları atıldı. "Elini dilini bedenimden çek" ve "Hamile hamile dolaşıyoruz" dövizlerinin de taşındığı eylemde basın açıklamasını Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Meclisi Beyoğlu İlçe Eş Sözcüsü Nadire Gül yaptı. Kadın bedeni üzerinde yürütülen ayrımcı politikaların ve siyaset dilinin kadını sürekli aşağılayan ve metalaştıran zihniyeti beslediğini ifade eden Gül, "Kaç çocuk yapacağımızı, kürtaj olamayacağımızı, nasıl doğum yapacağımızı, nerede ve nasıl bulunacağımızı dikte etmeye çalışan bu zihniyet TRT ekranlarında Ömer Tuğrul İnançer'in söylemleri ile bir kez daha vücut buldu. 'Hamilelik ayıptır', sokakta gezmeyin açıklamasını yapan İnançer'i kadınlara karşı şiddeti ve ayrımcılığı meşrulaştırmaya çalışan zihniyeti ve AKP'nin kadın düşmanı politikalarını kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Hamilelik terbiyesizlik değildir'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından eyleme katılanlar eylemlerini sloganları ve kadınlara hamileliği simgelediğini belirtilen erikleri dağıtarak sonlandırdı.

ÖNCEKİ HABER

Gözaltına alınan 17 kişiden 13'ü tutuklandı

SONRAKİ HABER

Roboskili Aileler: Başbakan katliamın faillerini yargıya teslim edin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa