25 Temmuz 2013 18:39

Eko Fren işçileri Çelik-İş’ten istifa etti

GEBZE Şekerpınar TAYSAT Organize Sanayi’nde bulunan, Eko Fren fabrikasında çalışan 350 işçi 20 yıldır örgütlü oldukları Çelik-İş Sendikasından istifa etti.Kötü çalışma koşulları ve düşük ücret nedeniyle tepkili olan işçiler, bir de işverenin fazla mesai ve kazanılmış haklarına yönel

Eko Fren işçileri Çelik-İş’ten istifa etti
Paylaş

GEBZE Şekerpınar TAYSAT Organize Sanayi’nde bulunan, Eko Fren fabrikasında çalışan 350 işçi 20 yıldır örgütlü oldukları Çelik-İş Sendikasından istifa etti.

Kötü çalışma koşulları ve düşük ücret nedeniyle tepkili olan işçiler, bir de işverenin fazla mesai ve kazanılmış haklarına yönelik saldırısına sessiz kalan Çelik-İş’ten istifa etme kararı aldı.

İstifa tartışmalarının başlamasının ardından patron 4 işçiyi işten attı. Çelik-İş’e işten atmaların bilgisini veren işçilere sendikacıların cevabı “İşten atmalar devam edecek” oldu.

İşyeri Temsilcisi Hayrettin Haspolat, 3 yıldır orada çalıştığını 6 aylık temsilci olduğunu ve çalışma koşullarının çok kötü olduğunu kaydetti. Yaşadıkları bu sorunları sendikaya bildirmelerine rağmen yöneticilerin herhangi bir girişimde bulunmadığını belirten Haspolat, kendilerinin de Çelik-İş’ten istifa ettiklerini söyledi.

İstifaların ardından İsmet Kayanç, Serkan Başıbüyük, Musa Kaya, Ebubekir Çavlat işten atılırken, gerekçe olarak performans yetersizliği gösterildi.  İsmet Kayanç, “Ben 4 yıldır işyerinde çalışıyorum, geçen sene performansta ikinciydim ve fabrikada düzenli ve verimli bir çalışmam vardı. Sendika işverenden yana politika izlediği ve buna karşı çıktığım için işten atıldım. Sendika içi demokrasi yok sendika işverenin sendikacılığını yapıyor” diye konuştu. Kayanç, fabrikadaki işçilerin hepsinin sendikadan istifa ettiğini ifade etti. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Söke'de orman yangını

SONRAKİ HABER

Mimarlar Odasından Haliçport’a dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...