25 Temmuz 2013 18:20

Gazeteler sadece günün tarihini doğru yazdı

Abbasağa forumunda dün akşam medya forumu düzenlendi, gazeteciler ve halk bir araya geldi. Foruma Rıdvan Akar, Banu Güven, Mehveş Evin, Ahmet Şık gibi gazeteciler katıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Basın-İş üyeleri de forumdaydı. Alandaki gazetecilerin birçoğu direnişe destek vermesine rağmen halk gazetelere ve gazetecilere oldukça

Gazeteler sadece günün  tarihini doğru yazdı
Paylaş

Söz alıp sahneye çıkan bir katılımcı, saldırıların en yoğun olduğu dönemde Hürriyet gazetesinin İnternet sayfasında Taksim’de top oynayan polisleri gördüğünü anlattı. Ardından kurduğu “Bir de fotoğraf o kadar sempatik ki, kaskı, maskeyi, direnişi bırakırsın geçer kaleye kalecilik yaparsın” cümlesi kahkahalarla karşılandı.

Bir başka katılımcı, merkez medyanın sadece günün tarihini doğru yazdığını dile getirdi. Bir konuşmacı ise medyanın tutumuna karşı “TV’yi kapatır, gazeteyi almazsak onlara gereken cezayı vermiş oluruz” şeklinde konuştu. Halk gazetecilerin ana akım medya kuruluşlarında çalışmaması gerektiğini belirtti.

ASIL SUÇLU MEDYA PATRONLARI

Gazeteci Rıdvan Akar, Gezi direnişi sayesinde gazetecilerin uzun bir aradan sonra kendi sorunlarını konuşmaya başladığını dile getirirken, Banu Güven gazetecilerin yeni bir medya yaratması gerektiğini ifade etti. Gazeteciler aynı zamanda asıl suçlu olanların medya patronları olduğunu belirtti.

Gazeteci Mehveş Evin yıllar önce Özgür Gündem gazetesinin yaşadığı baskılara dikkat çekerken, o dönem sahiplenilmeyen özgür basının bu dönem sahiplenilmesi gerektiğini söyledi. Forum sonunda, katılımcıların yazdığı öneriler okundu. En çok muhalif medyaya dönük  öneriler yer aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Bir-Sen taleplerini açıkladı

SONRAKİ HABER

Madencilerin futbol turnuvası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...