25 Temmuz 2013 17:41

SGK suça teşvik ediyor

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), vakıf  hastanelerinin ve özel hastanelerin tek kullanımlık tıbbi malzemelerin birden fazla kullanımı durumunda ceza şartlarını değiştirdi. Bunu, “cezaların hafifletilmesi” olarak nitelendiren SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, SGK’ye bu uygulamadan vazgeçmesi çağrısını yineledi.SES Genel Merkez

SGK suça teşvik ediyor
Paylaş

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), vakıf  hastanelerinin ve özel hastanelerin tek kullanımlık tıbbi malzemelerin birden fazla kullanımı durumunda ceza şartlarını değiştirdi. Bunu, “cezaların hafifletilmesi” olarak nitelendiren SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, SGK’ye bu uygulamadan vazgeçmesi çağrısını yineledi.
SES Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Çetin Erdolu, maddedeki ‘her biri’ ibaresinin kaldırılarak ‘tespit edilmesi halinde, aynı zamanda tespit edilen bir veya birden fazla’ ibaresinin konulmasının sağlığı tehdit edecek şekilde çok defa kullanılmasının önünü açtığını söyledi.
SGK’nın özel sağlık kuruluşlarından aldığı sağlık hizmetinin bedelini artırmamak için bu düzenlemeyi yaptığını söyleyen Erdolu, “SGK, bu uygulamaları getirerek suça teşvik etmekte, bunun üzerini örtmek için de gerçekleri gizlemektedir. SGK, halkın sağlığıyla oynarken, özel sağlık kuruluşlarının kârının artmasına da hizmet etmektedir” dedi. Uygulamanın sağlıkta şiddeti de artıracağına dikkat çeken Erdolu, yol yakınken uygulamadan vazgeçilmesi uyarısında bulundu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlardan BDP’ye ziyaret

SONRAKİ HABER

Laboratuvarlar zorla Gölbaşı’na taşınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa