25 Temmuz 2013 15:41

Kedi alerjisinin sebebi keşfedildi

Cambridge Üniversitesinden bir grup bilim insanı kedilerin cildinde alerjilerin çoğuna neden olan bir protein cinsi keşfetti.  Alerji yapan bu madde vücuttaki bazı bakteriyel atıkların bulunduğu belirli bir bölgeyi uyarıyor.Bağışıklık sistemi bu uyarıya öksürme, hapşırma, burun akıntısı ve hırıltılı solunum ile yanıt veriyor.

Kedi alerjisinin sebebi keşfedildi
Paylaş

Cambridge Üniversitesinden bir grup bilim insanı kedilerin cildinde alerjilerin çoğuna neden olan bir protein cinsi keşfetti.  
Alerji yapan bu madde vücuttaki bazı bakteriyel atıkların bulunduğu belirli bir bölgeyi uyarıyor.
Bağışıklık sistemi bu uyarıya öksürme, hapşırma, burun akıntısı ve hırıltılı solunum ile yanıt veriyor.

TEDAVİ KOLAYLAŞIYOR

Cambridge Üniversitesinde Dr Clare Bryan, kedilerdeki alerjik proteinin bağışıklık hücrelerini nasıl tetiklediğini keşfettiklerini ifade etti.
Bryan, “Tetikleyici mekanizmayı anlamamız, kedi alerjisi ve kan zehirlenmesi gibi bazı klinik vakaları engellememiz için yeni ilaçlar üretmemizi kolaylaştıracak” dedi.
Dr Clare Bryan, kedi alerjisine neden olan ‘yapışkan’ moleküllerin, kişilerin kıyafetlerinde, evlerin duvarlarında uzunca süre kalabildiğini bunun da kedi alerjisini devamlı tetikleyen bir etken olduğunu ifade etti. Bununla birlikte kedi alerjisi ile bağışıklık sistemi arasındaki ilişkinin tespit edilmesinin gelecekte köpek ve toz alerjisini engelleyecek yöntemleri bulmak açısından da önemli olduğunu kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Psikopatların empati düğmesi var’

SONRAKİ HABER

Maden işçisi anlaşmayı tanımadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...