25 Temmuz 2013 15:26

AB kararı Lübnan'a İsrail saldırısı için yasal şemsiye

Lübnan merkezli Hizbullah örgütü, Avrupa Birliği'nin (AB) kendilerinin silahlı kanadını “terör” örgütleri listesine almasının altındaki gerçeğin, İsrail’in Lübnan’a saldırmasına yasal bir zemin hazırlamak olduğunu dile getirdi.Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, AB kararından sonra El-Menar tele

AB kararı Lübnan'a İsrail saldırısı için yasal şemsiye
Paylaş

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, AB kararından sonra El-Menar televizyonunda yaptığı ilk konuşmada,” Bu ülkeler bilmelidirler ki bu kararla İsrail’e Lübnan’a her türlü savaş ve saldırı için yasal şemsiyeyi sunmuşlardır. Bu ülkeler İsrail’in Lübnan’a ve direnişe yapacağı her türlü saldırıya ortak olacaklardır” dedi.

Nasrallah, “İsrail’in girişimleri sonucu alınan bu karar İsrail’in çıkarlarını temine yöneliktir. Bu, 28 AB ülkesinin ABD ve İsrail’in iradesine teslim olduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

AB, hafta başında 28 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı aylık toplantıda Hizbullah'ın silahlı kanadını oybirliğiyle ''terör'' örgütü listesine almıştı. ABD ve İsrail ise kararı memnuniyetle karşılamıştı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, diğer Avrupa ülkelerinin de AB'nin attığı adımı izlemesi gerektiğini söylemişti. Kara listeye alma kararı şahıslara yönelik vize yasakları ve örgütün Avrupa'da bulunan mal varlıklarının dondurulmasını içeriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yeşile belediye, halka polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Sapanca Gölü korkutuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...