17 Mayıs 2011 09:53

Elazığ'da operasyonlara kınama

Bölgede başlatılan askeri operasyonlara tepki sürüyor.Bugün BDP’nin çağrısıyla 13.00’da Hozat Garajı’nda bir araya gelen BDP ve EMEP üyeleri operasyonları ve Elazığ’da yaşanan gözaltıları kınamak için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını karanfillerle kaplı siyah bez arkasında  BD

Elazığ'da operasyonlara kınama
Paylaş

Kılıçtepe,  “Bulunduğumuz süreçte askeri ve siyasi operasyonlar artarak devam etmektedir. Kürt gençlerinin kanı sürekli akıtılmaktadır. Hükümetin tüm saldırı ve operasyonlarına rağmen eylemsizlik konumunda duran gerillalara imha operasyonlarına her gün yenileri eklenmektedir. Son olarak Şırnak’ta başlatılan operasyonlar sonucunda 12 gerilla yaşamını yitirmiştir. Bu olay Kürt halkının sabrını taşırmış, öfkesini sokaklara taşıma noktasına getirmiştir. AKP hükümetinin bu tahrikçi tutumunu nefretle lanetliyoruz”  dedi.

Zihniyet dönüşümü olmadığı sürece Kürt sorunu gibi devasa bir sorun çözülemez diyen Kılıçtepe “Kürt sorunun çözümü dökülen kanın engelenmesi, gerilla analarının ve asker analarının AKP zihniyetine karşı birlikte mücadele etmesinden geçer. AKP zihniyeti bulunduğu konum itibariyle çözümün önündeki engeldir. Geçmişte çözümün önüne engel olan partiler tarihin çöplüğüne nasıl atıldıysa AKP de bu tutumuyla tarihin çöplüğüne atılacaktır” söyleminde bulundu.

“Kürtlerin Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku nezdinde değişik siyasal kesimlerin yan yana gelip birlikte hareket etmeleri AKP’nin kendi Kürdünü yaratma projesini boşa çıkarmıştır” diyen Kılıçtepe 16 Mayıs’ta Gökkuşağı Kültür ve Sanat Derneği üyelerine karşı yapılan baskılar ve göz altılar karşısında halkı duyarlı olmaya çağırdı. Basın açıklamasının ardından on dakikalık oturma eylemi yapan kitle “biji aşiti , barışa bir ses çift taraflı ateşkes” sloganlarını attı ve boş siyah dövizler ve üzerinde “Hesap soracağız, Katliamcı zihniyeti kınıyoruz, Askeri ve siyasi operasyonlar son bulsun” yazılı dövizler taşıdı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÖDP: Oylar devrimci, sosyalist adaylara

SONRAKİ HABER

Kütahya’da siyanür içme suyuna karışmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa