24 Temmuz 2013 20:28

Obama, Mısır'a F-16 teslimatını erteledi

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır Ordusuna F-16 savaş uçaklarının teslimatının süresiz ertelenmesine karar verdi. Mısır'la her yıl düzenlenen ortak askeri tatbikatla ilgili ise bir değişiklik olmadığı ifade edildi.Amerikan Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, Obama'nın bu kararı güvenlik ekibinin tam desteğiy

Obama, Mısır'a F-16 teslimatını erteledi
Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır Ordusuna F-16 savaş uçaklarının teslimatının süresiz ertelenmesine karar verdi. Mısır'la her yıl düzenlenen ortak askeri tatbikatla ilgili ise bir değişiklik olmadığı ifade edildi.

Amerikan Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, Obama'nın bu kararı güvenlik ekibinin tam desteğiyle, Mısır'daki 'mevcut durum' sebebiyle aldığı belirtildi.

Gazetecilere açıklama yapan Pentagon Sözcüsü George Little, "Mısır'daki mevcut durum dikkate alındığında, şu an için F-16'ların teslimatının uygun bir adım olmadığına inanıyoruz." dedi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in, Mısırlı mevkidaşı ve darbenin 1 numaralı ismi General Abdülfettah Sisi'yi arayarak karar hakkında bilgi verdiği belirtildi. F-16'lar, ABD'nin Mısır'a yaptığı mutat askeri yardımlar çerçevesinde gönderilecekti.

General Sisi'nin Cuma günü için yaptığı çağrının da görüşmede gündeme geldiği ifade edildi.

Washington yönetimi, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrildiği askeri müdahaleyi 'darbe' olarak nitelemekten kaçınmıştı. Bu ifadenin kullanılması halinde, ABD'nin Mısır'a yaptığı yardımlar kesilecek. Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'nın, Mursi'nin devrilmesini nasıl tanımlayacakları konusunda değerlendirmeleri sürdürdüğünü belirten Pentagon, bu ülkeye yapılan yıllık 1,3 milyar dolarlık yardımın durdurulmasının şimdilik gündemde olmadığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Haliç projesini yargıya taşıyor

SONRAKİ HABER

Çaybaşı’na vardım dertleri çoktur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...