24 Temmuz 2013 18:30

DİSK: Yoksullaşmanın altına imza altıldı

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklama ile Türk-İş’in imzalamış olduğu kamu toplu iş sözleşmelerini eleştirdi. Türk-İş’in hükümetin 2013 yılı için yüzde 4+3, 2014 için ise yüzde 3+3 zam teklifi getirmesi karşısında 10 gün önce ‘konuşacak bir şey yok’ mesajı ver

DİSK: Yoksullaşmanın altına imza altıldı
Paylaş

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklama ile Türk-İş’in imzalamış olduğu kamu toplu iş sözleşmelerini eleştirdi. Türk-İş’in hükümetin 2013 yılı için yüzde 4+3, 2014 için ise yüzde 3+3 zam teklifi getirmesi karşısında 10 gün önce ‘konuşacak bir şey yok’ mesajı vererek masadan kalkmalarını hatırlatan Çerkezoğlu, “Sadece 10 gün sonra sadece ikinci altı ay için yapılan yüzde 1 oranındaki artışa nasıl imza attıkları izaha muhtaçtır” dedi.
Türk-İş yönetiminin en düşük bin 800 TL ücret talep ederken sözleşmeye göre en düşük kamu işçisinin ücreti bin 100 TL olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, “Açlık sınırının kenarında, yoksulluk sınırının çok altında ücret öngören sözleşme için ‘Sayın Bakanın büyük çabalarıyla bir yerlere geldik’ demek, sadece kamu işçisinin değil, emeğinden başka satacak bir şeyi olmayan milyonların sefaletini doğallaştırmak demektir” dedi.
Türk-İş yönetiminin önemli bir fırsatı heba ettiğini, halkın ayakta olduğunu belirten Çerkezoğlu şunları söyledi; “Korku duvarını aşan halk işçi sınıfının hakları için omuz omuza meydanları doldurmaya hazırdır. Ancak Türk-İş yönetimi sokaktan kaçarak hem iktidarı rahatlatmayı hem de işçilerin hakkına hukukuna karşı yapılan saldırılara imza atmayı tercih etmiştir. Bu tercih bazı konfederasyonlar ile girilen yandaşlık yarışının bir yansımasıdır.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Şike cezalarına onama istemi

SONRAKİ HABER

'Asimilasyona dikkat'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa