24 Temmuz 2013 16:16

Çapulcular Berlin'de buluşuyor

DİDF Gençlik tarafından geleneksel olarak düzenlenen Gençlik Yaz Kampı bu yıl ‘Çapulcular Kampı’ ismiyle 26 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında  Berlin-Heilligensee’de yapılıyor.Gezi Parkı’nda başlayıp tüm Türkiye’yi saran mücadele, Türkiye ile sınırlı kalmadı, Avrupa ülkelerini de i&cced

Çapulcular Berlin'de buluşuyor
Paylaş
Hasan Bektaş


Gezi Parkı’nda başlayıp tüm Türkiye’yi saran mücadele, Türkiye ile sınırlı kalmadı, Avrupa ülkelerini de içine alarak yayıldı. Almanya’da pek çok kentte ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ sloganlarıyla dayanışma eylemleri yapıldı. Bu nedenle Türkiye’de ortaya çıkan mücadele DİDF Gençlik Yaz Kampı’na da damgasını vuracak.

GEZİ DİRENİŞİ BİZE DE ÖĞRETİYOR

Kamp çalışmaları hakkında dergimize bilgi veren DİDF Gençlik Yürütme Kurulu Üyesi Bahar Güngör, “Türkiye’de Gezi’de başlayan eylemlere katılanların yüzde 60’ına yakınını gençler oluşturuyor. Türkiye’de gençliğin verdiği mücadeleyle bizler de dayanışma içindeyiz. Almanya’da yaşayan gençlerin de soysal, kültürel ve ekonomik sıkıntıları ve özlemleri var. Biz de Türkiye’de gençliğinin verdiği mücadeleden kampımızda dersler ve tecrübeler çıkarmak istiyoruz. Kampta hem DİDF’in Gezi Parkı’na gönderdiği delegasyon üyeleri hem de Türkiye’den gelecek Emek Gençliği üyeleri deneyim ve tecrübelerini aktaracak” dedi.

Gençlik kampında 10 gün boyunca tam anlamıyla kolektif bir hayat sürdürülecek.

Kampa katılacak olan gençler hem bütün yılın yorgunluğunu ve stresini atma şansını yakalayacak hem de gerçekleştirilecek politik ve kültürel programlarda fikir geliştirme ve tartışma imkanı bulacaklar.

Bu yıl ‘Çapulcu Kampı’ diye adlandırılan DİDF Gençlik Kampı’nın ana tartışma konularının başında Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli gençlerin, sosyal, politik ve kültürel sorunları ve bunlara karşı çözüm yolları gelecek. Ayrıca kamp çerçevesinde işçi-çıraklar, lise ve üniversite öğrencileri ayrı ayrı bir araya gelecek ve sorunlarını konuşacak, önümüzdeki dönem için talepler belirleyecek. Ayrıca SDAJ, Falken, DGB Gençlik ve Naturfeunde Jugend gibi gençlik örgütlerinin temsilcileri de kampa katılacak. Alman gençlik örgütlerinin temsilcileriyle yapılacak toplantıda Türkiyeli ve Alman gençlerin birlikte nasıl daha iyi mücadele edebileceği ele alınacak. Gençlik örgüt temsilcileri ayrıca “Eine Schule für alle”, işçi gençlik, sendikada genç işçiler ve yenilenebilir enerji konularında sunumlar yapacak.

EV SAHİBİ BERLİN DİDF

Bu yılki kampın ev sahipliğini Berlin DİDF Gençlik yapıyor. Berlin DİDF Gençliği adına dergimize yapılan açıklamada, “Kampın bu sene şehrimizde yapılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kampa katılacak arkadaşlarımızı en iyi şekilde misafir edebilmek için şimdiden bütün hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Değişik gençlik örgütlerinden temsilciler davet ettik. Birçok sanatçıyla kampımızda konser vermeleri için görüştük. Ayrıca Kotti & Co (kiracılar inisiyatifi) kamp boyunca bizleri ziyaret edecek, mücadele alanlarından örnekler verecek” denildi.

ZENGİN PROGRAM

Kamp esnasında spordan dansa, tiyatrodan müziğe kadar bir çok sportif ve kültürel programın yani sıra Türkiye’deki demokrasi mücadelesi, gençlik hareketi, Almanya’da konut sorunu, Solingen’den  NSU’ya, İslamcı ve milliyetçi örgütlenmeler üzerine birçok tartışma toplantıları gerçekleştirilecek.


HEM EĞLENCE HEM ÖĞRENME

KAMPIN Heiligensee’de olması gençlere yüzme ve spor yapma imkanı sağlayacak. Kampı daha eğlenceli bir hale getirecek. Program dışında gençlerin her gün göle gitme imkanı var. Atölye çalışmalarında yeni yetenekler öne çıkarılacak ve akşamları gösterimleri yapılacak. Müzik, tiyatro, televizyon, gazete, sanat gibi çalışma grupları kurulacak.

Kampta ayrıca Junge Welt ve Yeni Hayat gazetelerinden temsilcilerin katılımıyla alternatif medyanın durumu ele alınacak.

Sinema ve tiyatro ile ilgilenen gençler yönetmen Önder Çakar, oyuncular Güven Kıraç ve Sarp Levendoğlu ile sohbet etme imkanı bulacak. Kamp sırasında ayrıca Berlin’de pek çok antifaşist anıt da ziyaret edilecek.

ÖNCEKİ HABER

Sınavımız sokakta

SONRAKİ HABER

Herkese yeteneğine göre

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...