24 Temmuz 2013 15:08

Kampa hazırlanan çapulcular

Bu sene 11.’sini düzenleyeceğimiz Gençlik Yaz Kampı çalışmaları tüm Türkiye’de hız kesmeden devam ediyor. Elbette Manisa da bu çalışmaların dışında kalmıyor. Manisa’da kamp çalışması yürüten arkadaşlarımızla, kamp hazırlıklarını, kamptan beklentilerini, kampa nasıl çağrı yaptıklarını ve &c

Kampa hazırlanan çapulcular
Paylaş
Berfin Adıcan


HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR

Can, bir gençlik kampını nasıl hayal ediyorsun?

Can Koca:
Öncelikle politik bir çizgide olmalı. Bunun içini doldurmak gerek. Her sene olduğu gibi bu sene de kamp çalışmaları devam ediyor, bunun devamını diliyorum. Gezi olaylarından sonra Türkiye’de ivmeli şekilde apolitik gençlerin politikleştiğini görmekteyiz. Her gün sokağı dolduran gençlerin, sadece sokaklarda değil, kamp alanlarına da giderek Türkiye’nin durumunu konuşması gerek. Bu kampın da bizi bu noktada aydınlatacağını düşünüyorum.

Peki Manisa’da yürütülen kamp çalışması hakkında izlenimlerin neler?

Can Koca:
Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkes elini taşın altına koyuyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’daki gençler de şapkasını önüne koyarak, öncelikle kendisini sorgulayarak, Türkiye’de olan olayları muhakeme ederek, emeğin gelişimine katkıda bulunuyor. Örneğin yaşamakta olduğum mahallede çalışmalar hızla sürmekte. Bildiriler dağıtılıyor, afişler asılıyor. Emeğimizin karşılığını alacağımızı umut ediyorum.

BİRLİKTE BİR YOL İZLENMELİ

Emre, sen de Manisa’da kamp çalışması içerisindesin. Bu seneki kamptan neler bekliyorsun?

Emre Aydın:
Daha öncekilere gitme şansım olmadı ama kamplardan çok şey beklemek doğru değil. Genelde örgütlü insanlar bu tarz kamplara gelir.

Peki çalışmalarımıza örgütsüz bireyleri nasıl katabiliriz?Önerin var mı?

Emre Aydın:
Ortak kararlar ve çalışmalarla birlikte bir yol izlenmeli.


BAZEN BİZ DE TÖKEZLİYORUZ

Sinan, Manisa kamp komitesindesin. Çalışmalarda aktif bir rol alıyorsun. Peki kamp çalışmalarının yapıldığı süreçte hislerin neler, eğleniyor musun?

Sinan Çavdar: Evet çok eğleniyorum.Her gün kafelere gidiyor, afişlerimizi veriyoruz. Ayrıca bildiri dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Genelde çok yoruluyoruz ama değiyor.

Çalışmalar sana bir şey katıyor mu? Yani hem anlatıp hem öğrenebiliyor musun?

Sinan Çavdar: Tabii ki. Gençlerle konuşuyoruz, kampı anlatıyoruz. Onlar kampla ilgili sorular soruyorlar, bazı sorularda biz bile tökezliyoruz. Bu sayede birbirimizle bilgi alışverişi yapıyoruz, birbirimizi daha iyi tanıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Gekas, Akhisar’dan ayrılabilir

SONRAKİ HABER

Derry sürpriz peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa