24 Temmuz 2013 14:55

Kadınlar, Hatice Palta’nın ailesinin yanında

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Senem Deniz Kural, üyeler Ayşe Milia, Türkan Peker ve Musa Çeçen, üç ay önce boşandığı eşi tarafından 16 Temmuz 2013 Salı gecesi Paşacıoğlu köyündeki baba evinde tüfekle vurularak öldürülen Hatice Palta’nın ailesini ziyaret etti.Platform a

Kadınlar, Hatice Palta’nın ailesinin yanında
Paylaş

Platform adına İzmir’den geldiklerini ve Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi kadın cinayetlerinin önüne geçmek için uğraştıklarını dile getiren Kural, “Hatice Palta’nın ailesinin yanındayız. Onları yalnız bırakmayacağız. Davanın da sonuna kadar takipçisi olacağız. Kadın katillerinin en ağır cezayı alması gerekiyor. Kadın katilleri en ağır cezayı almadıkça haksız tahrik, iyi hal denilerek türlü gerekçelerle ceza indirimleri aldıkça kadın cinayetlerinin önüne geçmek mümkün değil. Kadınlar, koruma talep ettikleri halde öldürülüyor. Hatice kardeşimizin de devlete başvurduğu ve şikayetçi olduğunu öğrendik ama ne yazık ki bu şikayetlere herhangi bir çözüm bulunamıyor ve cinayetle sonuçlanıyor” dedi.

Öldürülen kadının 70 yaşındaki babası Ahmet Palta ise, “Torunuma ölene kadar bakacağım, baktıracağım. Ben de katilin hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Bir daha kimsenin başı yanmasın” şeklinde konuştu. Ablası Nursel Koca da, “Kız kardeşim savcılığa dilekçeyle müracaat etti, koruma istedi ama vermediler. Koruma altında olduğunu söyleyenler yalan söylüyor. Koruma olsaydı ölmezdi. Devlet neden önlemiyor bu cinayetleri? Onun çocuğu yetim kaldı, başkalarının çocukları yetim kalmasın. Muhammet Enes, geceleri sürekli ‘anne’ diye ağlıyor” dedi. (Uşak/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kamp için şölen yapılır

SONRAKİ HABER

Bu fanzin 'Aylak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa