24 Temmuz 2013 14:52

Kamp için şölen yapılır

Bu sene ilk kez katılacağım Gençlik Yaz Kampı’na. Bir sene önce kampı organize eden arkadaşlarla tanıştım. Geçen yıl katılamama rağmen kamp hakkında bilgim var. Kuzenim Cansu çok bahsetmişti. Sene boyunca heyecanla bekledim. Herkes çok cana yakın, içten ve samimi davranıyor. Böyle güzel arkadaşlık ortamında bir şeyler p

Kamp için şölen yapılır
Paylaş
Anıl Alkan

Yeni insanlardan çok yeni fikirlerle tanışacağım. Kendimi geliştirebileceğim bir süre olacak. Kampın hoşuma giden bir diğer yanı atölyeler. Duyduğumda çok merak ettim. Gençler yeteneklerine göre, ilgi alanlarına göre atölyelerde vakit geçirecek. Yeni düşüncelerle tanışacak. Ben müzikle iç içeyim. Küçük yaşta bağlamayla tanıştım. Gitarla devam ettim. Olursa müzik atölyesine katılmayı düşünüyorum. Tiyatro atölyesi de olabilir. Maddi, manevi hiçbir sorun yaşatmayan iyi niyetli insanların kamp içi ve dışı bütün çalışmalarda el ele çabalamasını görmek dikkatimi fazlasıyla çekti. Gün içerisinde iki konser olacağı söylendi. Bunlardan bir tanesinin Abdal konseri olması beni ayrıca sevindirdi. Canlı konserini daha önce izlemiş çok zevk almıştım. Bir kez daha böyle bir imkanın sağlanması benim adıma güzel olacak.

Eğlenceli, bol gülücüklü, huzur dolu geçeceğini umuyorum. Samimi arkadaşlıklarım var ve bu sene daha da artacak. Türkiye’nin her yerinden gençlerin toplanacak olması her yerden güzel arkadaşlıkların oluşması demek. Arkadaşlarımla birlikte kahvaltı hazırlamak, patates soymak, nöbet tutmak, eğlenmek. Belki de daha önce nadir yaptığım şeyler orada alışkanlık haline gelecek. Fikirlerimin, becerilerimin her açıdan gelişeceğini düşünüyorum.

Panellere de değinmek istiyorum. Bu sene gördüğüm derslerde sıkça değinilmişti panellerin faydalarına. Daha önce katılmamıştım. Alanında uzmanlaşmış insanları dinleyip onlardan bir şeyler kapabilmek, bilmediğim, az bildiğim ya da yanlış bildiğim konularda aydınlığa kavuşacak olmak çok güzel.

Onların değineceği konuları da merak ediyorum.


Bu yıl 16-25 Ağustos tarihleri arasında İzmir Dikili’de 11.’si düzenlenecek olan Gençlik Yaz Kampı’na, gençlerin katılımını sağlamak ve onları kamptan haberdar etmek için arkadaşlarla birlikte Pertek’te bir gençlik şöleni hazırlama kararı aldık. Şölen için tiyatro ve müzik çalışmalarını bir aya yakın bir süre yürüttük.

Yalnız bu bir ay boyunca bir değişim sürecine girdik. Başlangıçta birbirini tanımayan, sahne geçmişi olmayan, hayat karşısında ve tiyatrolarda acemi bir grup gençtik. Bu bir ay süresince birbirimizi daha yakından tanıdık, birlikte güldük, birlikte sevindik, birlikte üzüldük, hamdık, birlikte piştik ama en önemlisi de birlikte el ele vererek emek sarf ettik. Bizler kampta öreceğimiz ortak yaşamı - dayanışmayı bu etkinlik ile kamp öncesi örmeye başladık.

Bu bir aylık prova süreci birbirinden farklı gençleri bir araya getirdi. Aynı amaç uğruna aynı duyguları tattırdı. Bizler, amacımızı önceden belirledik ve emeğimizi ortaya serdik. Gösterdiğimiz emek sonucu güzel bir gösteri ortaya koyarak seyirci karşısına yetenekli bir şekilde çıktık. Seyircinin o güzel alkışları biz ve bizim gibi diğer grupları da çok sevindirdi. Pertek Gençliği olarak bizi bu sürece sokan, bunda emeği olan herkese minnettarız.

ÖNCEKİ HABER

Rojava için dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Kadınlar, Hatice Palta’nın ailesinin yanında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...