24 Temmuz 2013 14:42

40 gün değil 40 yıl da geçse Ethem için adalet!

Ankara’da 1 Haziran’da polis tarafından başından vurulan ve iki hafta sonra yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük, ölümünün 40. gününde katledildiği yerde anılacak. Anma öncesinde Mülkiyeliler Birliğinde basın toplantısı düzenleyen Ankara emek ve demokrasi güçleri, Ethem için adalet talep etti.Et

40 gün değil 40 yıl da geçse Ethem için adalet!
Paylaş

Ethem’in ağabeyi Mustafa Sarısülük’ün de katıldığı basın toplantısında konuşan TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Özer Akkuş, katilin bilinmesine rağmen yargının sustuğunu ve polis şiddetini meşru göstermeye çalıştığını söyledi. Gezi direnişi sürecinde yaşanan cinayetlerde siyasi iktidarın rolü olduğunu vurgulayan Akkuş, “Bu cinayetleri faili meçhul yapmak ve siyasi iktidarın bu yaşananlardaki rolünü görmezden gelmek toplum vicdanını kanatmaktadır” dedi.

Ankara’da toplam 1549 kişinin polis tarafından yaralandığını ve bunların 22’sinin durumunun ağır olduğunu söyleyen Akkuş, “Ethem arkadaşımız ise öldürülmüştür. Bu ağır bilançonun sorumluları neden hâlâ ortaya çıkarılmıyor?​” diye sordu. Akkuş sorumlular bulunana kadar davaların takipçisi olacaklarını söyledi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hükümet yandaş oda istiyor'

SONRAKİ HABER

Rojava için dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...