24 Temmuz 2013 14:35

'Hükümet yandaş oda istiyor'

TTB Aydın Tabip Odası Başkanlığı son dönemde sağlık alanında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Oda binasında yapılan değerlendirmede, daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından hukuksuz bulunarak iptal edilmiş olan Sağlık Meslekleri Kurulunun tıp doktorlarına ve diş hekimlerine süreli süresiz meslekten men cezası vermesi ile hastaların rızaları olmaks

'Hükümet yandaş oda istiyor'
Paylaş

TTB Aydın Tabip Odası Başkanlığı son dönemde sağlık alanında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Oda binasında yapılan değerlendirmede, daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından hukuksuz bulunarak iptal edilmiş olan Sağlık Meslekleri Kurulunun tıp doktorlarına ve diş hekimlerine süreli süresiz meslekten men cezası vermesi ile hastaların rızaları olmaksızın bütün kişisel bilgilerin toplanması işlenmesi ve paylaşılmasına ait hükümlerin torba yasa ile yasallaştığı vurgulandı.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan oda başkanı Dr. Eralp Atay bu uygulama ile artık hastalara ait bilgilerin saklanmasının olanaksız hale geldiğini belirterek çıkan yasa ile hasta mahremiyetinin ortadan kaldırıldığını söyledi.
Atay, “Dünyanın her yerinde meslekten men cezası meslek örgütleri tarafından verilirken sadece ülkemizde meslek örgütleri tarafından değil siyasi iktidarın atayacağı bürokratları tarafından verilecektir. Çıkarılan nerdeyse tüm torba yasalar, meşru değildir, haksızdır, adaletsizdir hukuka aykırıdır” dedi.

Üyelerinin yüzde 80’ninin iktidar tarafından belirlendiği Sağlık Meslek Kurulunun tarafsızlığının nasıl garanti altına alınacağını soran Atay, Gezi Parkı direnişi süreciyle birlikte hükümetin meslek odalarını etkisizleştirmeye, güçsüzleştirmeye, hekimlik mesleğini değersizleştirmeye çalıştığını belirtti. Ayrıca Atay, meclisten geçirilen torba yasanında Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini istedi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TSK memurları yeniden sendikalarını kurdu

SONRAKİ HABER

40 gün değil 40 yıl da geçse Ethem için adalet!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa