24 Temmuz 2013 14:07

Rojava'da çatışmalar şiddetleniyor

Serêkaniyê kenti ile Haseke arasındaki yolda El Kaide'ye bağlı grupların tankla YPG ve Asayiş kontrol noktasına saldırmasının ardından yaşanan çatışmalarda 41 saldırgan öldürüldü. Girkê Legê ile Til Koçer arasında ise 25 El Kaide üyesinin öldürüldüğü bildirildi.Hawar Haber Ajansı

Rojava'da çatışmalar şiddetleniyor
Paylaş

Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) haberine göre; El Kaide'ye bağlı Irak İslam Devlet ile El Nusra Cephesi gece yarısı Haseke ile Serêkaniyê arasındaki yol üzerinde bulunan Mişrafa köyü yakınında YPG kontrol noktasına saldırdı. Tankla yapılan saldırı sonucunda 3 asayiş üyesi ile bir YPG'li yaşamını yitirirken, saldırı ardından yaşanan çatışmalarda 41 El Kaide üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Çatışmalarda çok sayıda El Kaide üyesi de yaralandı. Rojava'nın Girkê Legê kenti ile Irak sınırı yakınındaki Til Koçer arasında bulunan Sikeriyê Köyü yakınında da YPG ile El Nusra arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 23 Temmuz Salı gecesi başlayan çatışmalarda 25 El Nusra üyesinin öldüğü ve bir YPG'linin yaşamını yitirdiği bildirildi. Çatışmalar nedeniyle bölgede yangın da çıkarken, çatışmalar ise halen devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Musluklardan kum akıyor!

SONRAKİ HABER

TSK memurları yeniden sendikalarını kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa