24 Temmuz 2013 12:25

BDP: Özgür basın geleneği dimdik ayakta

BDP Basın ve Yayın Komisyonu, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, cezaevinde bulunan gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyerek, “Gerçekleri asla karanlıkta bırakmayacak özgür basın geleneği dimdik ayakta, yurttaş gazeteciliği bilinci de dalga dalga yayılacaktır” vurgu

BDP: Özgür basın geleneği dimdik ayakta
Paylaş

BDP Basın ve Yayın Komisyonu, “24 Temmuz Basın Bayramı” olarak kutlanan basında sansürün kaldırılışının yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, basında sansürün yıl dönümü olduğu hatırlatılarak, “Dün Roboski'de insanlık bombalandığında ellerindeki haberleri duyurmak, görüntüleri yayımlamak için hükümetin onayını bekleyen, onay verildiğinde de kendilerine iletilen ifade kalıplarının dışına çıkamayan, Gezi olaylarının ilk günlerinde penguen belgeselleri yayınlayan, ilerleyen günlerinde ise canlı yayında ‘Polis gaz bombası kullanmıyor’ derken gazdan etkilenen muhabirleri olan medyanın, sansürün kaldırıldığı günün yıldönümü olan basın bayramı kutlu olsun” diye belirtildi. “1908 yılına dek sansür memurları her gün baskı öncesi gazeteleri dolaşıyor, yayımlanmasını sakıncalı gördükleri haber ve yorumları çıkartıyorlardı. 24 Temmuz 1908’den itibaren ise sansür memurları gazeteleri tek tek dolaşmamakta. Çünkü; o günden bugüne devlet ve hükümetler sansürcü otoriter anlayışlarını terk etmemiş, günümüzde artık her gün gazeteleri teftiş eden sansür memurlarına gerek kalmamıştır” denilen açıklamada, devletin sansürcü anlayışının sınırlarını aştığını ve lobi çalışmaları sonucunda son olarak Avrupa’dan yayın yapan Nuçe Tv, MMC ve Roj Tv kanallarının yayın lisanslarının iptal edildiğini hatırlatıldı. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Yavuz Baydar işten atıldı!

SONRAKİ HABER

BDP iletişim fakültesi mağdurlarını Meclis'e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa