17 Mayıs 2011 14:28

400 işçi Bekaert'te üretimi durdurdu

Kocaeli Bekaert fabrikasında işten atılan 9 arkadaşlarının geri alınması için kendilerini fabrikaya kapatarak direniş ve üretime devam eden 400 işçi, üretimi durdurma kararı aldı.Kocaeli'nin Alikahya Beldesi'nde bulunan Bekaert Metal fabrikasında gerekçe gösterilmeden işten atılan 9 işçinin geri alınması için 400 i

400 işçi Bekaert'te üretimi durdurdu
Paylaş

Kocaeli'nin Alikahya Beldesi'nde bulunan Bekaert Metal fabrikasında gerekçe gösterilmeden işten atılan 9 işçinin geri alınması için 400 işçi, kendilerini fabrikaya kapatarak işgal eylemi gerçekleştirmişti.

16 günden bu yana fabrikada süren direnişte, işçiler eylemlerini sürdürürken üretimin durmaması için mesai yapıyordu. Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler, işveren olumlu bir adım atmayınca son çare olarak üretimi durdurma kararı aldı.

'DİRENİŞ DEVAM EDECEK'

Dün akşam fabrika ile sendika yöneticileri arasında yapılan görüşmelerin bir sonuç vermemesi üzerine fabrikada üretimi durdurma kararı aldıklarını belirten Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, işçilerin 16 günden bu yana fabrikada üretimin durmaması için büyük çaba sarf ettiğini, fakat işverenin bunu görmezden gelmeye çalıştığını ifade etti. İşçilerin hastalandıklarına dikkat çeken Baltacı, "Arkadaşlarımız çok yorgunlar. Bu koşullar altında çalışmaya uygun bir ortam değil burası bu nedenle mesaiyi durdurduk ve üretim durdu" diye konuştu. Baltacı, olumlu sonuç alıncaya kadar direnişlerinin süreceğinin belirtti. (Kocaeli/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP'nin şapkası düştü, keli göründü’

SONRAKİ HABER

Güneş gidiyor sağanak yağış geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...