23 Temmuz 2013 17:18

Geri dönüşüm işçileri belediye ile görüşüyor

Yıllardır sağlıksız ve güvencesiz koşullarda çalışan geri dönüşüm işçileri, bir süredir belediye ile çalışıp çalışmamayı tartışıyor. Kimi işçiler bir şeyin değişmeyeceğini ifade ederken, kimileri ise umutlu.Gece gündüz yük arabalarıyla sokakları dolaşan ve topladığı kağıtları geri d&

Geri dönüşüm işçileri belediye ile görüşüyor
Paylaş
Birkan Bulut

Gece gündüz yük arabalarıyla sokakları dolaşan ve topladığı kağıtları geri dönüşüm firmalarına satarak geçinen geri dönüşüm işçileri, çalışma koşullarını değiştirmeye çalışıyor. Aylardır yaptıkları örgütlenme çalışmalarıyla bir dernek kuran işçiler, Çankaya Belediyesiyle görüşüyor. Belediye yöneticileri ile yaptıkları görüşmeleri anlatan işçiler kararsız. Bir kısmı belediyenin anlaşmalı olduğu firma ile çalışıldığında daha güvenceli koşullara kavuşacağını düşünürken, kimi ise “Firma ile belediyenin ne faydası olacak” diyor.

Devam eden görüşmelerle ilgili görüştüğümüz Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Dinçer Mendillioğlu, Çankaya Belediyesinin Kızılay’a bağlı 13 mahallede geri dönüşüm işlerini kağıt işçilerine bırakacağını belirtti. Belediyenin çalışma koşullarına göre işçilerin daha rahat çalışacağını belirten Mendillioğlu, geri dönüşüm işçilerinin dernek kıyafetleriyle ve yüksek kazançla çalışacaklarını söyledi.

Bu görüşe katılmadıklarını belirten işçiler ise, mevcut düzende de özel sektörde çalıştıklarına ve belediyenin çalışma şartlarına bir etkisi olmadığına dikkat çekiyorlar. Belediyenin anlaşmalı olduğu firmanın düşük ücret verdiğini ve sigortasız çalıştıklarını belirten işçiler, “Sadece temiz kıyafet ne değiştirir?​” diye soruyor.

İşçiler, önümüzdeki hafta kendi aralarında yapacakları toplantı sonucunda karar verecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sayın Bakan’ın çabaları sonuç verdi!

SONRAKİ HABER

İmralı'ya gidişe yine 'gemi bozuk' engeli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...