24 Temmuz 2013 10:05

Sayın Bakan’ın çabaları sonuç verdi!

TÜRK-İŞ ile hükümet arasında 200 bin kamu işçisi adına yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde imzalar atıldı. Türk-İş, yüzde 10 ücret zammı talebine talebine rağmen yüzde 4’lük artışı onayladı.Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, dün yapılan son görüşmenin ardından

Sayın Bakan’ın çabaları sonuç verdi!
Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, dün yapılan son görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Taleplerimizi, günün şartları doğrultusunda Sayın Bakan’ın büyük çabalarıyla bir yere getirdik” dedi.

Varılan anlaşmaya göre işçi ücretlerine 2013 yılının her iki altı aylık dilimlerinde yüzde 4 zam yapılacak. 2014 yılı için zam oranı ise 3+3 olarak belirlendi. Ücreti 1850 TL’yi geçmeyen 42 bin civarında işçi, ayrıca 200 TL’lik seyyanen artıştan yararlanacak. Halen 155 TL olarak uygulanan sosyal yardımlar da 25 TL’lik artışla 180 TL’ye çıkartıldı.

İmzalar atıldıktan sonra açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “hükümet olarak düşük ücretleri yukarı çekmek gibi bir politikaları olduğunu” söyledi.

‘HER ZAMAN DÖRT DÖRTLÜK OLMUYOR’

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da “Toplu iş sözleşmeleri her zaman dört dörtlük olmuyor” dedi. Bakana, Kamu-İş üyelerine ve Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu’na teşekkür eden Kumlu, “Taleplerimizi, günün şartları doğrultusunda Sayın Bakan’ın büyük çabalarıyla bir yere getirdik” diye konuştu.

Türk-İş Koordinasyon Kurulu’nu oluşturan sendika başkanlarının tamamına yakınının anlaşmayı onayladığı öğrenildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Euro 2013'te devler sahne alıyor

SONRAKİ HABER

Geri dönüşüm işçileri belediye ile görüşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...