23 Temmuz 2013 16:14

CHP’li Atilla Kart: Deniz Feneri’nin asli failleri kimler?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri davasına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hayır parası olan, vatandaşlarımızın zekatlarından oluşan bu emanetin akıbetini neden araştırmıyorsunuz? Başbakanlık Teftiş Kurulunu neden devreye sokmuyorsunuz?” diye sordu.Kart, Başbakanın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru &o

CHP’li Atilla Kart: Deniz  Feneri’nin asli failleri kimler?
Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri davasına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hayır parası olan, vatandaşlarımızın zekatlarından oluşan bu emanetin akıbetini neden araştırmıyorsunuz? Başbakanlık Teftiş Kurulunu neden devreye sokmuyorsunuz?​” diye sordu.

Kart, Başbakanın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Deniz Feneri yolsuzluğu ile ilgili olarak, İşçi Partisi Genel Başkanlığı tarafından Başbakan Erdoğan aleyhine ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, görevi kötüye kullanma, emniyeti suiistimal’ suçlamasıyla, 8 Eylül 2008 tarihinde yapılan suç duyurusu hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 16 Mayıs 2013 tarihinde 2012/1059 Basın Sor. No. -2013/927 Karar ile ‘soruşturma yapılmasına yer olmadığı’ yönünde karar vermiştir” diyerek şöyle dedi: “Aslında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kararıyla Başbakana yönelik suçlamayı ‘maddi vakıa’ olarak kabul etmiş, üstelik suçun niteliğini de ağırlaştırmıştır. Zira yolsuzluk konusu olduğu ifade ve kabul edilen paranın ‘Başbakan’ yerine ‘Başbakanlığa’ gönderilmiş olması suç tarihinde Başbakan olan Erdoğan’ı aklamaz. Aksine, bu yolsuzluğun Başbakanlık nüfuzu ve yetkileriyle ve organize bir şekilde işlendiğini gösterir.”
Kart, Başbakana şu soruları yöneltti: “Başbakanlığa gönderilen paranın varlığı sabit olduğuna göre, bu paranın akıbeti nedir? Hayır parası olan, vatandaşlarımızın zekatlarından oluşan bu emanetin akıbetini neden araştırmıyorsunuz? Başbakanlık Teftiş Kurulunu neden devreye sokmuyorsunuz? Bu sürecin ve soruşturmanın tarafınızdan engellenmesi, şahsınıza ve AKP’ye bu konuda yöneltilen iddiaların ciddiyetini ve sizin bu gerçeklerin üstünü örtme iradenizin varlığının doğrulanması anlamına gelmez mi?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den Gezi Parkı teklifi

SONRAKİ HABER

Dersim, ‘Hükümet adım at’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...