23 Temmuz 2013 15:45

Kerry - Abbas görüşmesinin ayrıntıları

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas arasında İsrail’le barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için yapılan anlaşmanın ayrıntıları açıklandı.Yakın Doğu Haber Ajansının haberine göre, Kerry, Abbas anlaşmasının ayrıntıları şöyle:* Barış görüşmeleri, kapsamlı v

Kerry - Abbas görüşmesinin ayrıntıları
Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas arasında İsrail’le barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için yapılan anlaşmanın ayrıntıları açıklandı.
Yakın Doğu Haber Ajansının haberine göre, Kerry, Abbas anlaşmasının ayrıntıları şöyle:
* Barış görüşmeleri, kapsamlı ve ayrıntılı bir şekilde 6 ila 9 ay sürecek ve görüşmeler açık bir çerçevede yürütülecek ve herhangi bir ön şart ileri sürülmeyecek.
* Ürdün; mülteciler, Kudüs ve sınırlar konularıyla ilgili toplantılarda hazır bulunacak. İsrail’in ördüğü ‘önleyici duvar’, güvenlik sınırı olacak. Önleyici duvar projesi kapsamında iki tarafın ve Arap Barış Planı İzleme Komitesinin onayı ile Batı Şeria’nın yüzde 8 ila 10’u büyüklüğündeki toprakların takası gündeme gelecek.
* İsrail’in inşa etme kararı aldığı yerleşkelerin inşaatı durdurulacak.
* Müzakerelerin tamamlanmasından sonra bazı Filistinli ailelere Batı Şeria’ya, Rafah’a veya Gazze’ye dönüşleri konusunda izin verilecek. Bu çerçevede Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Kuveyt’ten “geri dönüş fonu”na mali destek vermeleri istenmektedir.
* Doğu Kudüs, 10 yıl süreyle uluslararası Filistin-İsrail ve Ürdün ortak yönetiminde olacak ve Doğu Kudüs’te yaşayan İsraillilere kimliklerini seçme izni verilecek.
* İsrail, 20 yıl ya da daha fazla süre cezaevinde bulunan Filistinlileri serbest bırakacak; ardından da Mahmud Abbas, Batı Şeria’da Yasama Meclisi ve Özerk Yönetim Başkanlığı seçimleri için çağrı yapacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li generalden Suriye taktikleri

SONRAKİ HABER

Şantiyede elektrik akımına kapılan 2 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...