23 Temmuz 2013 15:44

ABD’li generalden Suriye taktikleri

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, ülkesinin Suriye’deki çatışmalara olası müdahalesinin fayda, zarar ve maliyetini ana hatlarıyla özetledi. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, PYD ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Dempsey kısıtlı saldırılardan, uçuşa yasak bölge oluşturmaya beş fark

ABD’li generalden Suriye taktikleri
Paylaş

Dempsey kısıtlı saldırılardan, uçuşa yasak bölge oluşturmaya beş farklı askeri seçenekten bahsetti. Senatörlere yaztığı açık mektupta ABD ordusunun Suriye’de girişebileceği şeçenekleri anlatan Dempsey, ilk seçeneğin yılda 500 milyon dolara mal olacağını, diğer dört seçeneğinse ayda 1 milyar dolarlık mali yük getirebileceğini belirtti.

İşte o seçenekler:
* Muhalifleri eğitmek, danışmanlık yapmak ve yardım etmek.
* Kısıtlı saldırılarda bulunmak.
* Uçuşa yasak bölge oluşturmak
* Suriye’nin içinde tampon bölgeler oluşturmak
* Şam’ın elindeki kimyasal silahları kontrol etmek.


‘AFGANİSTAN’DA OLANLARDAN DERS ALMALIYIZ’

General Dempsey, ‘Güç kullanmak hiçbirimizin kolayca aldığı bir karar değil. Savaşta girmekten çok da farklı değil’ dedi. Dempsey, bahsettiği seçeneklerin muhalifleri güçlendireceğini ve Devlet Başkanı Beşar Esad üzerindeki baskıyı kabul ettireceğini belirtti.

Ancak ABD’nın Irak ve Afganistan’daki daha önceki müdahalelerinden ders alması gerektiğini vurguladı. Dempsey, ‘Son 10 yılda öğrendiklerimiz, işleyen bir devleti muhafaza etmek için neler gerektiği konusunda dikkatli bir değerlendirme yapmadan, sadece askeri güç dengesini değiştirmenin yeterli olmadığını gösteriyor’ dedi. (DIŞ HABERLER)

ABD'NİN PYD KAYGISI: http://evrensel.net/news.php?id=62780


SINIRDA 1 KİŞİ DAHA VURULDU

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, Hatay’ın Suriye sınır kesiminde askerlere iki ayrı noktada ateş açıldığını, angajman kuralları kapsamında karşılık verilmesi üzerine 1 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. İkaza karşın hedef gözetmeksizin 10-15 el ateş edildiği belirtilen açıklamada, nöbetçilerin de bu ateşe angajman kuralları kapsamında ateşle karşılık verdiği ve grupta bulunan bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çağrı merkezinde hazırlık

SONRAKİ HABER

Kerry - Abbas görüşmesinin ayrıntıları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...