17 Mayıs 2011 03:43

ÖSYM'de fatura personele çıktı

ÖSYM'nin teşkilat yasasının çıkmasının ardından ÖSYM'deki kadroları YÖK'e alınan ve bu tarihten sonra geçici görevlendirmeyle ÖSYM'de çalışmaya devam eden personelden 10'u ÖSYM'deki görevlendirmesi sonlandırılarak YÖK'e alındı.Çalışanların 'bilgi sızdırdığı gerek&ccedi

ÖSYM'de fatura personele çıktı
Paylaş

Çalışanların 'bilgi sızdırdığı gerekçesiyle' görev yerlerinin değiştirildiği iddiaları YÖK yetkilileri tarafından reddediliyor. Görev yerlerinin değiştirilmeyeceği konusunda kendilerine ÖSYM Başkanı Ali Demir tarafından şahsi garanti verildiğini söyleyen kurum çalışanlarının gündeminde protesto amacıyla kurumu boşaltmak var.
 

DEMİR'DEN "KİŞİSEL GARANTİ"

Bu yıl ÖSYM'nin teşkilat yasası niteliğini taşıyan '6114 Sayılı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un çıkmasının ardından kadroları YÖK'e alınan ÖSYM personeli 11 Mart 2011 tarihli geçici görevlendirmeyle ÖSYM'deki görevlerine devam ediyordu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, teşkilat yasasının çıkmasının ardından görev yerlerinin değişeceğini düşünerek huzursuzlanan ÖSYM personeline, 'Ben size şahsen garanti ediyorum. Ben burada olduğum sürece hiçbirinizin görev yeri değişmeyecek' diyerek şahsi garanti verdi.
Akşam'da yer alan habere göre, görev yeri değişikliğinin 'bilgi sızdırma gerekçesiyle' alındığı ifade edilirken ÖSYM yetkilileri bu iddiayı kabul etmedi. YÖK'e çekilen 10 personelin ÖSYM'de çalıştıkları bölümler şöyle: 2 personel Bilgi İşlem Bölümünden, 1 personel Test Araştırma Bölümünden, 1 personel Sınav Hizmetleri Bölümünden, 1 personel Genel Sekreterlik Bölümünden, 3 personel Ar-Ge Bölümünden, 2 personel Başkan Yardımcılığı Ofisinden. Personellerin çoğu yaklaşık 20 yıldır ÖSYM'de çalışıyor.   ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'den aldıkları garantiye güvenen ÖSYM personeli şimdi protesto için kuruma girmeme kararını tartışıyor.
 

İNSANLIK SUÇU

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kararı Hürriyet’e şöyle değerlendirdi: “Görevden almalar insanlık suçu. Bu ÖSYM’deki kadrolaşmanın göstergesi. İçeride ne bilgi var da personel dışarı sızdıracak? Biz zaten ÖSYM Başkanı Ali Demir’in açıklamalarıyla yetiniyoruz. O ne bilgi verirse onun üzerine değerlendirme yapıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'ye göre 'Dilovası zehir saçıyor' demek suç

SONRAKİ HABER

Batman Cezaevi'nde 5 tutuklu süresiz açlık grevi başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...