23 Temmuz 2013 13:49

Yedikule Bostanlarını koruyanlara tehdit!

Antik bir şehir bölgesi içinde mevcut dünyanın en eski tarım alanı olan Yedikule Bostanları’nın yok edilmemesi için mücadele eden Yedikule Bostanları Girişimi tehdit ediliyor. Bostanlar, Fatih Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında üzerine moloz yığılarak ürün ve

Yedikule Bostanlarını koruyanlara tehdit!
Paylaş

Yedikule Bostanlarını Koruma Girişimi de, yaptıkları çalışmalarının ardından bir çok tehdit ve saldırıya maruz kaldığını, can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu açıkladı.

8 Temmuz’da Yedikule Bostanları’nda yapılan basın açıklamasına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de gelmiş ve 10-15 kişilik bir grup da basın açıklaması yapanlara tepki göstermişti. Yedikule Bostanlarını Koruma Girişimi daha sonraki günlerde bu kişileri sürekli karşılarında bulduklarını ve bunun bir tesadüf olmadığını söylüyor.

İşte Yedikule Bostanlarını Koruma Girişiminin şimdiye kadar maruz kaldığı tehdit ve saldırılar:
*Aramızdan bir arkadaşımızın cep telefonuna tanımadığı bir numaradan gece yarıları tedirgin edici mesajlar geldi ve bu arkadaşımız cep telefonuna gelen mesajdaki cümlenin aynısını bir iş makinesi operatöründen işitti.
*İki kadın arkadaşımızın radyo programı çalışmaları ve o sırada yine ‘olay yeri’ne intikal eden Belediye Başkanı Mustafa Demir’le kurmaya çalıştıkları diyalog, daha sonra yeniden karşımıza çıkacak olan ve Belediye Başkanının korumasıymışçasına hareket eden bir kişi tarafından son derece kabaca sekteye uğratıldı.

TAKİP EDİLDİLER, SÖZLÜ SALDIRIYA UĞRADILAR

*20 Temmuz günü, Girişim’imizden Arkeolog Yiğit Ozar ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayten Alkan’ın, 16.00’da bir TV kanalının çağrısıyla röportaj vermek üzere gittikleri yıkım alanında giderek artan dozda yine aynı grup kişiler tarafından uğradıkları sözlü saldırılar, hakaretler ve fiziksel saldırı girişimleri habercilerin haber yapmasına, arkadaşlarımızın da görüş ve bilgilerini paylaşmasına mani olmuştur.
*Gerilim devam ederken, sonradan intikal eden ve daha önce Fatih Belediye Başkanı’nın yanında iki kez gördüğümüz, siyah gözlüklerini asla çıkarmayan şahıs iki arkadaşımıza sözlü olarak saldırmış, küfretmiş, Ayten Alkan’a yakışıksız şekillerde hitap etmiş ve fotoğrafını çekmeye çalışmış, sürekli olarak fiziksel temas girişiminde bulunmuş, Yiğit Ozar’ı tartaklamış, arkadaşlarımızı tehdit etmiş ve yaklaşık bir saat boyunca onları, defalarca ikaz edilmesine rağmen yaya olarak takip etmiş ve nihayetinde, takipten vazgeçtiğini düşündükleri bir sırada plakasını neyse ki alabildikleri otomobilinde teşhis edilmiştir.
*Biz tam bu kamuoyu ve basın bilgilendirme notunu tamamlıyorduk ki, aramızdan -yıllarını ve akademik hayatını bu alana vakfetmiş- bir tarihçi arkadaşımızın daha arazide, bildiğimiz kişilerden biri tarafından tehdit, darp ve kaçırma girişimine maruz kaldığı, orada kalmış bir-iki bostancı tarafından “kurtarıldığı” bilgisini aldık. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İşsiz kalmak bir gazeteci için en kötü sonuçlardan en hafifi’

SONRAKİ HABER

Diren Akyaka, diren zeytin ağacı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...