23 Temmuz 2013 12:21

‘İşsiz kalmak bir gazeteci için en kötü sonuçlardan en hafifi’

Independent gazetesi, başyazısında Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın Gezi Parkı eylemlerinden sonra işten atılan ve baskıya uğrayan gazetecilerle ilgili açıklamasına yer verdi.İngiliz İndependent gazetesi, Türkiye’de gazetecilerin karşılaştıkları sorunlarını “Türkiye’nin pek özgür olmayan basına bir darbe daha&rdqu

‘İşsiz kalmak bir gazeteci için en kötü sonuçlardan en hafifi’
Paylaş

İngiliz İndependent gazetesi, Türkiye’de gazetecilerin karşılaştıkları sorunlarını “Türkiye’nin pek özgür olmayan basına bir darbe daha” başlığını kullandığı başyazısında da değerlendirdi.

Başyazısına “Türkiye’de geçen ay yapılan protestoları izlemeye çalışan gazetecilerin polis tarafından hedef alındığı yönündeki kanıtlar, yeterince rahatsız edici idi. O zamandan beri ayaklanmalar ile bağlantılı olarak da 22 gazetecinin işini kaybetmesi ve 37 gazetecinin daha istifaya zorlanması daha cesaret verici değil” sözleriyle giren İndependent, “Sokaklar göz yaşatıcı gaz ile doldurulurken başlıca bir haber kanalının bir doğa belgesini yayımladığı bir ülkede işten çıkarmalar şaşırtıcı olmamalı” diye yazdı.
Gazete şöyle devam etti: “Aslında dünyanın her yerinden çok gazetecinin cezaevinde bulunduğu Türkiye’de işsiz kalmak bir gazeteci için en kötü sonuçlardan en hafifi olabilir, ancak böyle olsa da bu baskılar daha az şoke edici değil.”

İndependent, başyazısına son verirken de “Bizim Tehlikelideki Sesler kampanyası dünya çapında çok sayıda gazetecinin karşı karşıya bulunduğu şiddet ve yıldırmaya ışık tutmak için başlatıldı. Türkiye’deki son gelişmeler de, bunun bir örneğidir” ifadelerini ekledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yenimahalle halkından Gökçek'e 24 saat mühlet

SONRAKİ HABER

Yedikule Bostanlarını koruyanlara tehdit!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...