22 Temmuz 2013 19:16

Balyoz Darbe Planı davasında 78 sanığın savunması bitti

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşmasının, beşinci günü de tamamlandı.Sanık avukatları, bireysel savunmal

Balyoz Darbe Planı davasında 78 sanığın savunması bitti
Paylaş

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşmasının, beşinci günü de tamamlandı.

Sanık avukatları, bireysel savunmalarına devam etti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin '2013/9110 esas sayılı dosyası'nda savunma sırası, avukatların soyadına göre alfabetik olarak sıralandı. Bugünkü duruşmada, 7 avukat savunmasını tamamladı. Geçen hafta ise 17 avukat savunmasını yapmıştı. Şimdiye kadar dava kapsamındaki 78 sanığın savunması tamamlanmış oldu.

Sanıklar Veli Murat Tulga, Fatih Altun, Burhan Gögce, Mustafa Erdal Hamzaoğluları, Nihat Özkan, Sırrı Yılmaz ve Gökhan Çiloğlu'nun avukatı Kürşad Veli Eren, Özel Yetkili Mahkemeleri İstiklal Mahkemeleri ile 12 Eylül Sıkı Yönetim Mahkemeleri ve Yassıada Mahkemelerine benzetti. Eren, ''Müvekkillerimin suç işlediğini isbat etsinler hayatımı ortaya koyuyor, celladıma da hakkımı helal ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşması, yarın saat 09.00'da kaldığı yerden devam edecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Maaşı ödenmeyen Show Tv çalışanı intihara teşebbüs etti

SONRAKİ HABER

57 dönüm çamlık kül oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...