22 Temmuz 2013 18:38

Sevil Uluyol’u da yitirdik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, emekli sanatçısı Sevil Uluyol 20 Temmuz’da geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Sanatçı için ailesi ve dostları bugün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir anma töreni düzenlendi.İBB Şehir Tiyatroları sanatçısı Sevil Uluyol, 1939 yılınd

Sevil Uluyol’u da yitirdik
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, emekli sanatçısı Sevil Uluyol 20 Temmuz’da geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Sanatçı için ailesi ve dostları bugün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir anma töreni düzenlendi.

İBB Şehir Tiyatroları sanatçısı Sevil Uluyol, 1939 yılında Ankara’da doğdu. Sahneye ilk defa Küçük Tiyatro’da “Kara Boncuk” adlı oyun ile çıktı. Ankara Radyosunda çocuk saatinde görev aldı. Bir müddet Ankara’da kalan Sevil Uluyol 1954 yılında İstanbul’a gelerek Şehir Tiyatroları çocuk bölümüne girdi. Şehir Tiyatrolarında ilk kez Oktay Rifat’ın “Atlar” adlı oyunu ile sahneye çıktı. Tiyatroya başladığı 1947 yılından Şehir Tiyatrolarından emekli olduğu 2003 yılına kadar ellinin üstünde oyunda oynadı, yönetmen yardımcılığı yaptı. Şehir Tiyatrolarında sayısız oyunda rol aldı.  Atinalı Timon, Çöpçatan, Mum Söndü gibi oyunların yanı sıra  “Gönülden Gönüle Sesler”, “Namuslu”, “Aşık oldum” adlı sinema filmlerinde rol aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Soğuk’a Sırbistan’dan ödül verildi

SONRAKİ HABER

'Kürt Ulusal Konferansı' için hazırlık komitesi kurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa