22 Temmuz 2013 18:31

‘Ethem’i vuran polis tutuklansın’

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinde polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesi ve avukatları, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünden aldıkları bilirkişi raporu ve ekli kamera görüntüleriyle savcılığa başvurarak, Ethem Sarısülük’&u

‘Ethem’i vuran polis tutuklansın’
Paylaş

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine verilen dilekçe ile tutuklama talebinde bulunan Sarısülük’ün avukatları, iddianamede tespit edilen “meşru savunma sınırının kasıt olmadan aşılması” suçlaması ile ilgili sevk maddesinin değiştirilmesi ve yeni sundukları kanıtlarla birlikte sanığın tutuklanmasını istedi.

Sanık polisin olay anında geri çekilmekte olan diğer polislerin arasından ve bir ağacın yanından ileriye doğru fırlayarak -göstericilerin üzerine doğru- elinde silahla koştuğuna, silahını, göstericiye tekme attıktan sonra değil daha önceden çektiğine, bunun da savunma değil saldırı halinde (o sırada yürürlükte olan geri çekilme emrine rağmen!) olduğunu gösterdiğine vurgu yapılan talepte, kamera görüntüleri kanıt olarak sunuldu. Kamera görüntülerinin ayrıntılı anlatıldığı dilekçede, “Katil sanığı kameraların çekim alanı içinde olduğunun farkındadır ve havaya ateş ediyor görüntüsü vererek cinayet işleme kastının gizlemeye çalışmaktadır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Oruç seni tutuyorsa sen onu tutma’

SONRAKİ HABER

Kürt sorunu forumlarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...