22 Temmuz 2013 18:25

İşçilere, görüşme için eylem iptali şartı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile süren toplusözleşme görüşmelerinde Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ işçileri için yüzde 14’lük, İZELMAN işçileri için yüzde 8, 10 ve 12’lik zam teklifinde bulundu. Büyükşehir Genel Sekreteri bugün yapılacak eylemin iptal edilmesi halinde Kocaoğ

İşçilere, görüşme için eylem iptali şartı
Paylaş

1 VE 3 NOLU ŞUBELERDEN EYLEMİ İPTALİ

Geçtiğimiz akşam sendika temsilcileri ile görüşen Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç’in İZENERJİ işçileri için yüzde 14’lük ve İZELMAN işçileri için yüzde 8, 10 ve 12’lik zam teklifi önerdiği öğrenildi. Genel Sekreter Genç ayrıca bugün gerçekleşecek eylemi iptal etme şartıyla sendika yetkililerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşme gerçekleştirebileceklerini aksi takdirde sürecin tıkanabileceğini belirtti. Bunun üzerine İZELMAN’da örgütlü olan Genel-İş İzmir 1 ve 3 No’lu şubeler bugünkü iş bırakma eylemlerini iptal etti. İptal kararı işçilerin cep telefonlarına atılan mesajla bildirildi. Bugün öğleden sonra sendika yöneticileri Aziz Kocaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

2 NO’LU ŞUBE EYLEM DEDİ

İZENERJİ’de örgütlü olan 2 No’lu Şube ise işçileri alana çağırdıklarını, eylemden geri dönüş olmayacağını ve ancak işçilere açıklama yaptıktan sonra işçilerin dağılabileceklerini belirterek eylem kararını devam ettirdi.

İZENERJİ işçileri bu sabah İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Burada işçilere açıklama yapan 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, yaptıkları eylemlerin sürece zarar vermeyeceğini belirterek, “Görüşmeler istenirse 2-3 gün içinde çözülebilir. Biz toplusözleşmenin sağlıklı bir şekilde ve koşulların zorlanarak bitirilmesini istiyoruz. Ama gelinen süreçte artışlara baktığımızda, ücretlerimizin çok düşük olduğu da göz önüne alınırsa, önerilen yüzde 14 kesinlikle bizim kabul edeceğimiz bir rakam değildir. Sosyal haklarda da istediğimiz artışlar sağlanamazsa bunun sonucunun sorumlusu biz değiliz” diye konuştu. Görüşmeler olumlu sonuçlanmazsa işçiler cuma günü greve çıkacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tayfun Talipoğlu: Tweet'lerimin arkasındayım

SONRAKİ HABER

Oltu Cezaevinde işkence iddiası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...