22 Temmuz 2013 14:58

Tayfun Talipoğlu: Tweet'lerimin arkasındayım

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı 8 tweet sebebiyle emniyete davet edilen Gazeteci Tayfun Talipoğlu, öğle saatlerinde geldiği Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde yaklaşık 1 saat ifade verdi.Talipoğlu’na “Taksim’de polis sokakları bırakıp kafelerin içerisine gaz bombası atıyor. Birisinin b

Tayfun Talipoğlu: Tweet'lerimin arkasındayım
Paylaş

Talipoğlu’na “Taksim’de polis sokakları bırakıp kafelerin içerisine gaz bombası atıyor. Birisinin bu O…. çocukluğuna dur demesi lazım” tweetinin de aralarında bulunduğu olaylar sırasında yazdığı 8 tweetin kendisi tarafından atılıp atılmadığı soruldu.

Çıkışı sırasında kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapan Talipoğlu, “O Tweet için tüm hayat kadınlarından özür diliyorum. Tüm annelerden, polis annelerinden özür diliyorum. Çünkü bana, cinsiyetçi ve cinsel içerikli küfür yakışmaz. Ama yine de birileri insanların kafasına, gözüne nişan atarak gaz bombası atsa insan bir küfür eder, şimdi bireysel bir küfür ararsın orada. Ama anneleri falan hedef almak yakışmadı. Orada dikkat edilirse, O… çocukluğuna diyorum. O… çocukları demiyorum. Olay sırasında kafedeydim. Halep Pasajı, Atlas Pasajı’nın bombalandığı gündü. İçeride İngiliz çocuklar filan da vardı turistler. Çocuklar kusmaya başladılar. Küçücük çocukların olduğu yere bunu yaparsanız olmaz. Bu yanlış bir iş.  Üzücüdür. Ama kimseyi şahsi hedef almadım. Sadece “durdurun bu O… çocukluğunu” yazdım. Ama tekrar tekrar söylüyorum, Sözümün arkasındayım. Birileri yine birilerinin kafasına nişan alarak bir şey atıyorsa bunu söylerim. Nasıl polis, kendisine taş gelince küfredebiliyorsa, insanlar küfreder ama küfrün niteliği yanlıştı” dedi. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Madrid gardını aldı

SONRAKİ HABER

İşçilere, görüşme için eylem iptali şartı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...