22 Temmuz 2013 09:29

Korucular köy taradı: 1 yurttaş ağır yaralı

Kızıltepe'nin Çağıl köyünde ikamet eden korucular, aynı köyde oturan Abdulbari Özdemir adlı yurttaşı ağır silahlarla taradı. Ağır yaralanan Özdemir Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özdemir ile birlikte saldırıya uğrayan kardeşi Halil Özdemir, "Evimizin önüne varıp arabadan inince dört beş yerd

Korucular köy taradı: 1 yurttaş ağır yaralı
Paylaş

Kızıltepe'nin Çağıl köyünde ikamet eden korucular, aynı köyde oturan Abdulbari Özdemir adlı yurttaşı ağır silahlarla taradı. Ağır yaralanan Özdemir Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özdemir ile birlikte saldırıya uğrayan kardeşi Halil Özdemir, "Evimizin önüne varıp arabadan inince dört beş yerden tabanca ve uzun namlulu silahlarla tarandık" dedi.

Edinilen bilgilere göre, Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Çağıl (Meşkok) köyünde ikamet eden korucular, öğrenilemeyen bir nedenden dolayı köy sakinlerini keleşlerle taradı. Karahan soy isimli korucuların, köylüleri taraması sonucu Abdulbari Özdemir isimli yurttaş vücuduna isabet eden 3 mermiyle ağır yaraladı. Yaralanan Özdemir, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Özdemir'in ameliyatı devam ederken, korucuların silahlı saldırısından sonra köye Jandarma ekiplerinin gelmemesi ise dikkat çekti.

Ağabeyi Abdulbari Özdemir ile birlikte saldırıya uğrayan Halil Özdemir, yaşananları şöyle anlattı: "Akşam saatlerinde Şenyurt'ta bulunan karakolda görevli olan başçavuş bizi karakola çağırdı. Ağabeyim Abdulbari Özdemir (40) ile karakola gittik. Başçavuş bize 'Birkaç gün köyünüze gitmeyin yoksa köyün koruculuğunu yapan Şerif Karahan, sizi öldürecek' dedi. Duyduklarımızın karşısında şoka girdik. Ağabeyimin ve benim eşimin hamile olduğunu ve bundan dolayı köye gitmek zorunda olduğumuzu söyledik. Karakoldan ayrılıp köye girince köyün tepesinde korucu Şerif, Mahsum, Abdullah ve Faruk Karahan ile yaklaşık 15 kişi vardı. Evimizin önüne varıp arabadan inince dört beş yerden tabanca ve uzun namlulu silahlarla tarandık. İlk taramada ağabeyim Abdulabari çeşitli yerlerinden yaralandı. Ağabeyimi arabaya koymaya çalışırken arabaya ateş ettiler. Arabaya bir kurşun isabet etti. Ateş edenlerden Abdullah ile Mahsun Karahan'ın elinde tabanca vardı. Diğerlerinin elinde ise kalaşnikof uzun namlulu silahlar vardı." (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni nesil, yeni dil, yeni örgütlenme

SONRAKİ HABER

Çin'de deprem: 19 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...