21 Temmuz 2013 17:44

Zorunlu din eğitimi başlıyor

SBS sınavının açıklanmasının ardında Keçiören’de üç okul imam hatibe çevrildi ve 2 bin olan imam hatip kontenjanı 6 bine çıkarıldı.Ankara merkezine 20 km uzaklıkta olan ve çevresinde başka okul bulunmayan Bağlum Lisesi ve ilçenin en büyük lisesi olan Fatih Lisesinin İmam Hatip Lisesine çevrilme

Zorunlu din eğitimi başlıyor
Paylaş
Tamer Arda Erşin

Ankara merkezine 20 km uzaklıkta olan ve çevresinde başka okul bulunmayan Bağlum Lisesi ve ilçenin en büyük lisesi olan Fatih Lisesinin İmam Hatip Lisesine çevrilmesiyle, öğrenciler mağduriyet yaşıyor.

SBS’nin ardından 14 bin öğrencinin liselere yerleşeceği ilçede, öğrencilerin 2 bin 500’ü anadolu liselerine,  4 bin 500’ü meslek liselerine puanlarıyla yerleşebilecek. Puanları bu liselere yetmeyen 7 bin öğrencinin 6 bini ise imam hatip liselerine gitmek zorunda kalırken, bin öğrenci örgün eğitim hakkından mahrum kalacak.

‘VELİLER OYUNUN FARKINDA DEĞİL’

İlçelerindeki durumun Milli Eğitim Bakanlığının Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün dayatması olduğunu söyleyen Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Kaya, Keçiören Milli Eğitim Müdürlüğünün bakanlıktan imam hatipe dönüştürülen okulların anadolu lisesi olmasını istediğini, ancak bakanlığın bu isteği dikkate almayarak veli ve öğrencilerin de görüşlerini almadan böyle bir değişiklik yaptığını belirtti. Veli ve öğrencilerin henüz kayıtlar başlamadığı için ‘bu oyunun’ farkında olmadığını vurgulayan Kaya, “Bakanlık kendine göre zekice bir oyun oynamıştır. Okulların bu şekilde dönüştürülmesini ancak gözü dönmüş bir zihniyet yapabilir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ulus’ta nasıl bir olağanüstü durum var?

SONRAKİ HABER

‘Katiller dışarıda, çocuklarımız içeride’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa