21 Temmuz 2013 16:47

Radyasyonlu iftar sofrası

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Beldesi’nde NGS A.Ş. tarafından belde halkına iftar yemeği verildi. Nükleer karşıtları ise verilen iftar yemeğini protesto etti.Büyükeceli İlköğretim Okulu’nun bahçesinde verilen yemekte içeri girmek isteyen nükleer karşıtları, şirket yetkilileri ve jand

Radyasyonlu iftar sofrası
Paylaş

Büyükeceli İlköğretim Okulu’nun bahçesinde verilen yemekte içeri girmek isteyen nükleer karşıtları, şirket yetkilileri ve jandarma tarafından önce içeri alınmadı. Daha sonra içeri alınan Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri tabaklarının üzerine ”Nükleere Hayır” yazılı kağıtlar bıraktı.

Büyükeceli İlköğretim Okulu’nun bahçesinde verilen iftar yemeği akıllara kamuya ait yerlerin nükleer santral şirketleri tarafından kullanılmasının hangi hukuk kuralıyla sağlandığı sorusunu getirdi. Konuyla ilgili görüşmeye çalıştığımız Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürüne bütün çabalarımıza rağmen ulaşamadık.

Gazetemize açıklama yapan Nükleer Karşıtı Platform temsilcisi Sabahat Aslan ise bu durumun çok üzücü olduğunu şirket yetkilerine kamu mallarının peşkeş çekilerek yalan söylemelerine mekan hazırlandığını belirtti.

Aslan iftar yemeğine Büyükeceli halkının neredeyse yok denecek kadar az katıldığını ve katılımcıların genelinin Akkuyu NGS Şirketi çalışanlarından ve çocuklarından oluştuğunu söyledi. Sabahat Aslan “Akkuyu NGS şirketinin Ramazan ayını bahane ederek Büyükecelide din istismarı yaptığını Akkuyu Nükleer santralinin bölgeye vereceği zararları konusunda halkı doğru bilgilendirmediğini” ifade etti.

Sabahat Aslan nükleer santralin şimdiden doğal hayatı etkilemeye başladığını belirterek “Yeşilovacık sahillerinde ölen carettaların sayısı her gün gittikçe artmaktadır. Akkuyu Nükleer Santrali sahasında atılan dinamitler, Akkuyu, Yeşilovacık ve Akdere’de yaşayan carettaların yaşam alanlarını tehdit etmektedir” dedi.

Türkiye’nin uluslararası sözleşmelerde Akkuyu, Yeşilovacık ve Akdere’de yaşayan carettaların yaşam alanlarını 1. derece doğal sit alanı olarak ilan ettiğini ve carettaları korumak için Türkiye’nin sözleşmelere imza attığın söyleyen Aslan “Yetkililer doğal sit alanı kurallarına ve uluslararası sözleşmelere uyarak bu bölgede planlanan Akkuyu Nükleer Santrali, termik santraller ve çimento fabrikaları yatırımından derhal vazgeçmelidir” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halkevlerinden yalan haberlere tepki

SONRAKİ HABER

Arhavi’de başı kesilmiş kadın cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...