16 Mayıs 2011 11:11

Tuncel: AKP politikaları gençleri öldürüyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul adayları, seçim açılışlarını yüzlerce kişinin katılımıyla sürdürüyor.İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel, Maltepe İlçesi Fındıklı, Zümrütevler, Gülensu, Beşçeşmeler Mahallerinde ve Tuzla İlçesi Şifa Mahallesi&r

Tuncel: AKP politikaları gençleri öldürüyor
Paylaş

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel, Maltepe İlçesi Fındıklı, Zümrütevler, Gülensu, Beşçeşmeler Mahallerinde ve Tuzla İlçesi Şifa Mahallesi’ndeki seçim bürolarının açılışını binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirdi. Tüm seçim bürolarına Şırnak’ta yapılan operasyon sonucu yaşamını yitiren HPG’li için üzerinde 12 karanfilin yapıştırıldığı siyah bezler asılırken, açılışlardaki müzik dinletileri iptal edildi. Yas havasında geçen açılışlarda öfke vardı. Tuncel, Kartal’da Yakacık’ta bulunan Pir Sultan Abdal Derneği ve cemevinin açılış törenine katıldı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Tuncel, Alevi vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Tuncel buradaki açılışın ardından Kadıköy’de bulunan Fikir-tepe Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı.

Tuncel burada, aracından inerek yüzlerce kişi ile birlikte Fikirttepe’de bulunan seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Tuncel, HPG’lilerin yaşamını yitirmesinin sadece bölgenin değil Türkiye’nin sorunu olduğuna dikkat çekti. AKP Hükümetine seslenen Tuncel, “Bazı çevreler bu ülkenin birliğini bozmak istiyor. Bu ülkeyi kana bulamak istiyor. AKP’nin savaş politikaları ile 12 Kürt genci öldü. Başbakan, ‘Yozgatlı anne de ağlamasın Hakkarili anne de ağlamasın istiyoruz biz’ demişti. O zaman neden hâlâ Yozgatlı annenin oğlunu Hakkarili annenin oğlunu öldürmesi için gönderiyorsun. Eğer bu savaş devam ederse, asıl sizin anneniz ağlar Sayın Başbakan” diye konuştu.

ÖNDER’İN BÜRO AÇILIŞLARI

Blokun İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Zeytinburnu ve Eyüp’te seçim büro açılışlarını yüzlerce kişinin katılımıyla yas havasında gerçekleştirdi. İlk olarak Zeytinburnu ilçesine bağlı Çırçır Mahallesi’ndeki büro açılışını gerçekleştiren Önder, daha sonra Telsiz Mahallesi’ndeki açılışa katıldı. 12 HPG’linin yaşamını yitirdiği operasyonu kınayan Önder, “Barış yolunda mücadele veren bütün halkların başı sağ olsun. Askeri ve siyasi operasyonlar devam ediyor ve canımızdan can almaya devam ediyorlar. Verilecek her oy özgürlük savaşçılarının anısına verilmiş olacak” dedi. Türkiye’de ilk defa Kürtler, sosyalistler ve Türkiye’de ötekileştirilmiş kesimler bir araya geldiler ve el birliği yaptılar. Ama artık şu bilinmeli bu blok büyüyecek ve ezilen bütün kesimlerin dili olacak” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından büronun açılışı yapıldı. Zeytinburnu’ndan sonra Önder, Eyüp ilçesi Göktürk, Esentepe ve Güzeltepe Mahallelerinde seçim bürolarını açtı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemenin tarafsızlığına gölge düştü!

SONRAKİ HABER

Arınç: Milliyetçiyiz, gönlümüz dağa çıkmaktan yana ama...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa