20 Temmuz 2013 22:59

El-Nusra Til Abyad'a saldırdı

El Kaide bağlantılı El-Nusra Cephesi'nin Til Abyad'a ağır silahlarla saldırdı.Fırat Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre, El Kaide bağlantılı çeteler, Türkiye sınır kapısı üzerinden Til Abyad'a iki gün önce dört araçla ağır silahlar taşıdı. Çeteci gruplar ilkin kontrol noktası kurarak, silahla

El-Nusra Til Abyad'a saldırdı
Paylaş

El Kaide bağlantılı El-Nusra Cephesi'nin Til Abyad'a ağır silahlarla saldırdı.

Fırat Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre, El Kaide bağlantılı çeteler, Türkiye sınır kapısı üzerinden Til Abyad'a iki gün önce dört araçla ağır silahlar taşıdı. Çeteci gruplar ilkin kontrol noktası kurarak, silahların yönünü Kürt mahallesine verirken, dört çete mensubu kentin 3 km uzağında bulunan Yaebsê köyü okulunu havaya uçurmaya çalıştı. Ancak köyün savunma güçleri tarafından yakalandı.

Kentin 2 km güneyinde düşen Til Arus ilçesinde de akşam saatlerine doğru 5 Kürt genci El-Nusra mensupları tarafından kaçırıldı. Ayrıca bu ilçede kontrol noktaları oluşturulduğu belirtiliyor.

El-Nusra'ya yakın grupların daha Til Abyad'daki Halk Evi çevresini kuşattıktan sonra, Halk Evi'nin kapatılmasını dayatması üzerine gerginlik yaşandı. Sorunun çözülmesi için Kürt temsilciler ile El Nusra Cephesi ile birlikte hareket eden Ahrar El Şam grubu yetkilileri arasında görüşmeler yapıldığı; ancak bu görüşmelerin sonuçsuz kaldığı belirtildi.

İlerleyen saatlerde El-Nusra Cephesi Kürt mahallelerine ağır silahlarla saldırıda bulundu. Bunun üzerine özellikle Halep bölgesinde aktif olan El Ekrad (Kürt) Cephesi müdahalede bulundu. El Ekrad ile El-Nusra arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu yönünde bilgiler var.  (ANF)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da yüzlerce kişiye müdahale

SONRAKİ HABER

İslam Emirliği’ne destek mi yoksa demokratik özerklik mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...