16 Mayıs 2011 10:59

Antep’te emek ve özgürlük şöleni

Gaziantep’te Emek Partisi (EMEP) İl Örgütü ve Emek Gençliği, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anma etkinlikleri çerçevesinde Anfi Tiyatroda Metin Kahraman konseri düzenledi.Konser günü havanın kapalı olması hatta ara ara yağmur yağması rağmen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Şölen esna

Antep’te emek ve özgürlük şöleni
Paylaş

Konser günü havanın kapalı olması hatta ara ara yağmur yağması rağmen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Şölen esnasında sık sık ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Sermaye mezara emek iktidara’ ‘Bê ziman jîyan nabe’, ‘Yaşasın devrim ve sosyalizm’sloganları atılırken 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı da kutlandı.

Daha önce şölene katılacağı bildirilen Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğu Antep bağımsız adayı Akın Birdal, programın yoğunluğundan dolayı bir mesaj gönderdi.

ÖZGÜRLÜK GELİNCEYE KADAR

Şölen programı çevresinde konuşan EMEP GYK üyesi Mehmet Türkmen, ülkeye özgürlük gelinceye kadar bu mücadelenin süreceğini belirttti.

Denizlerin darağacında haykırdıkları ‘Yaşasın Türk ve Kürt Halkları Kardeşliği’ sözünü de hatırlatan Türkmen, bugün Kürt halkının barış taleplerine egemenlerin, bu ülkeyi yönetenlerin tek millet, tek dil, tek ırk anlayışında ısrar ettiklerine dikkat çekti. Mücadelelerinin barış, kardeşlik ve eşit haklar temelinde sonuçlanıncaya kadar devam edeceğini belirten Türkmen, seçim döneminde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok’unun desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlik Metin Kahraman’ın sahne almasıyla devam etti. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’ın İsrail çizgisi devam ediyor

SONRAKİ HABER

Mahkemenin tarafsızlığına gölge düştü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...