20 Temmuz 2013 18:18

Direnişi çizdiler!

Gezi Parkı direnişine destek amaçlı biraraya gelen ressamlar, Gezi Parkı'nda buluşarak "direnişi" çizdi.Şiddetli polis müdahalesi yüzünden 5 yurttaşın yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin yaralandığı ve onlarcasının tutuklandığı Gezi Parkı direnişlerinin merkezinde bu kez farklı bir etkinlik gerçekleşti. Gezi Par

Direnişi çizdiler!
Paylaş


Şiddetli polis müdahalesi yüzünden 5 yurttaşın yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin yaralandığı ve onlarcasının tutuklandığı Gezi Parkı direnişlerinin merkezinde bu kez farklı bir etkinlik gerçekleşti. Gezi Parkı'nda buluşan ressamlar, direnişe olan desteklerini kendi yetenekleri ölçüsünde gösterdi. Ressamlar, yaşanan direnişi resmetti. Gerçekleştirilen etkinlikte, eylemler süresince polisin yoğun olarak kullandığı gaz bombalarına karşı yurttaşların kullandığı gaz maskelerinden, Gezi Parkı'nın simgesi ağaçlara kadar direniş sırasında öne çıkan birçok figür, ressamların yaptığı resimlere yansıdı. Etkinlikte ayrıca ressam Murat Eren ve çocuklar parka serdikleri uzun siyah bez üzerinde ayaklarını boyadıktan sonra, yürüdü. Çalışmayla siyah bezin üzerinde kalan ayak izlerinin Gezi Parkı'nda direnenlerin ayak izlerinin oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.

Eylemde konuşan ressam Murat Turan, ''Aylardan beri süre gelen Gezi Parkı direnişiyle başlayan ve ülkenin dört bir yanından destek alan haklı direniş hala tüm yaratıcılığı ve gücü ile sürmektedir. Bugün, burada bulunan Türkiye'nin aydın ve sanatçıları kendi alanlarında yani yetenekleri doğrultusunda yapabildikleri en iyi işi yaparak, fırçalarını, kalemlerini, boyalarını kullanıp destek vererek becerilerini haksızlık ve zulme karşı sergiliyorlar ve direnişin yanında olduklarını gösteriyorlar" dedi. ''Bu daha başlangıç mücadeleye devam'' sloganlarının atıldığı etkinlikte konuşan Uluslararası Plastik Derneği (UPDS) üyesi Sedat Kumova ise, Gezi Parkı'nın direnişi ile birlikte tüm topluma mal olmuş bir alan haline geldiğini belirterek, kendilerinin de park içerisinde güzel bir ortam yaratmak için sanatsal bir etkinlik yaparak katkı sunmak istediklerini söyledi. Kumova, "Burada bulunmamızın sebebi Gezi Parkı ruhunu yine yaşatmak" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’ın ‘demokratik’ darbesi

SONRAKİ HABER

Torna, ışıklı arabaya benziyor mu anne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...