20 Temmuz 2013 13:22

Grev alanında yeryüzü sofrası

THY’de sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine 15 Mayıs’ta grev uygulamasını başlatan havayolu emekçileri, grev alanında yeryüzü sofrası kurarak iftar açtı.THY Yönetiminin Genel Müdürlük bahçesinde verdiği iftar ile aynı gün gerçekleşen yeryüzü iftarında yemekler direniş alanınd

Grev alanında yeryüzü sofrası
Paylaş

THY Yönetiminin Genel Müdürlük bahçesinde verdiği iftar ile aynı gün gerçekleşen yeryüzü iftarında yemekler direniş alanında hazırlandı. Bir tarafta THY Genel Müdürlüğüne giren lüks otomobillerin yanında direniş alanında herkesin kendi çabaları ile oluşturduğu yeryüzü sofrasına Antikapitalist Müslümanlar da katıldı.

THY VE HÜKÜMETE ÇAĞRI

Yapılan yeryüzü iftarı sonrası konuşan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, “Yine kapılara yüzlerce polis yığdılar. Eğer oraya yönelirsek müdahale edeceklermiş. Bizden korkmalarına gerek yok biz korkana el kaldırmayız” dedi. Ancak THY yönetimine ve Hükümete soracak hesapları olduğunu belirten Ayçin, her fırsatta demokrasi ve hukuktan bahsedenleri mahkemelerin verdiği kararlara uymaya çağırdı. Ayçin, son olarak ise birliklerini korudukları sürece mutlaka kazanacaklarını ifade etti.

Ayçin’den sonra Antikapitalist Müslümanlar adına söz alan Özgür Kazım Kıvanç ailedeki sofraları bile ayırmaya çalışan kapitalistlere karşı sofraları birleştirmek için bir çağrıda bulunduklarını ve bu çağrının herkes tarafından karşılık bulduğunu belirtti. Kıvanç, her zaman için direnen ve mücadele eden emekçilerin yanında olacaklarını belirtti.

Cumartesi annelerinden bir temsilci de hava yolu işçilerine Kürtçe bir konuşma yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınırda ateş açıldı: 4 asker yaralı

SONRAKİ HABER

Haklar alınana kadar grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...