19 Temmuz 2013 22:10

Dr. Behçet Uz işçilerinin taşeronla mücadelesi

DR. BEHÇET Uz Hastanesinde yaşları nedeniyle işten çıkarılan taşeron işçiler hastane önünde yaptıkları açıklama ile işsiz kalmalarına neden olan taşeron sistemini protesto etti.İşçiler adına konuşan Rahmi Değirmenci, “İşten çıkarılmamızın nedeni olarak ‘şirket değişikliği’ gösterilse de biz

Dr. Behçet Uz  işçilerinin taşeronla mücadelesi
Paylaş

İşçiler adına konuşan Rahmi Değirmenci, “İşten çıkarılmamızın nedeni olarak ‘şirket değişikliği’ gösterilse de biz işsiz kalmamızın altında yatan gerçek nedeni biliyoruz. Bu durumun gerçek sorumlusu emeğimizi, haklarımızı ve iş güvencemizi yok sayan taşeron düzenidir” dedi.

Taşeron sistemin iş güvencesini, sendika hakkını, toplu sözleşme ve grev hakkını yok saymak üzerine kurulu bir sistem olduğunu vurgulayan Değirmenci, “Taşeron şirketlerin her türlü hukuksuzluğuna başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere devlet kurumları tarafından fırsat verilmektedir” diye konuştu.
Değirmenci taşeron düzenini durdurmanın mümkün olduğunu ifade ederken, “Türkiye’nin dört bir tarafında taşeron düzeninin hukuksuzluğuna karşı mücadele eden sınıf kardeşlerimizle birlikte, hakkımızı almak, işimize geri dönmek için örgütlü mücadeleyi seçtik” dedi.

“TAŞERON BİR İNSANLIK AYIBIDIR”

CHP milletvekili Oğuz Oyan ise Ankara’dan destek için geldiğini vurguladığı konuşmasında, taşeron sistemin devlette kullanımının arttığını belirterek, “Taşeronluk bir insanlık ayıbıdır, hele devletin taşeron işverenliğine başvurması büyük bir ayıptır, büyük bir lekedir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Patron yeni işçileri Türk Metal’e örgütlüyor

SONRAKİ HABER

'Ölüm sınırında 100'e yakın mahpus var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...