19 Temmuz 2013 21:13

İntikam yasasına karşı yürüdüler

Hükümetin TMMOB’nin yetkilerini elinden alan yasayı meclisten geçirmesine mimar ve mühendislerin tepkisi sürüyor. TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Nedim Kara, meslek birliklerine vurulan bu darbenin Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini istedi.TMMOB üyeleri, AKP’li milletvekillerinin verdiği önerge ile TMMO

İntikam yasasına karşı yürüdüler
Paylaş

TMMOB üyeleri, AKP’li milletvekillerinin verdiği önerge ile TMMOB yasasını değiştirmesi üzerine yine sokaklara indi. TMMOB İKK Sekreteri Nedim Kara, hükümetin gece yarısı Meclisin iç tüzüğüne aykırı bir şekilde verdikleri önerge ile TMMOB’nin mesleki denetim hakkını elinden aldığını belirtti. İnsan Hakları Parkı’nda yapılan açıklamada Kara, yapılanın TMMOB’ye bir darbe olduğunu kaydetti.

500 SAHTE DİPLOMA VAR

Hükümetin yasa ile proje üreten meslektaşlarının işlerini ellerinden aldığını söyleyen Kara, önümüzdeki süreçte sahte mimar ve mühendislerin ortaya çıkacağını vurguladı. Bugüne kadar sahte mimar ve mühendisin çeşitli okullarda aldıkları sahte diplomaları YÖK’e onaylattığının tespit edildiğini söyleyen Kara, “Odalarımız 500’e yakın sahte diploma tespit etmiştir. Bunların içerisinde Kartal Belediyesi Meclis Üyesi bir AKP’linin olması, AKP’nin yasa konusunda bir diğer yüzünü de göstermektedir” dedi.
Kara, yasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini istedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erkek çocuklarına yönelik cinsel istismarda artış var

SONRAKİ HABER

Greve katıldı diye soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...